Tuckmill

Red ut på lillkillen idag <3 vi kunde både trava och galoppera och det tyckte han som vanligt var skitkul!! Men han drar inte iaf :) imorgon ska jag hjälpa till med att hålla i käpphästs hoppningen på Veda. Sen på kvällen ska jag sova hos Carro så det blir kanske lite dålig uppdatering men det får va.
Ni får en gammal bild på mig och älsklingen.


Brownie

På andra lektionen igår så red jag Brownie. Han tyckte det var sjukt jobbigt men det gick faktiskt rätt bra. Han bockade några gånger men det gick bra. Kunde använda spöt rätt mycket utan att han höll på att bocka och så. Rätt nöjd :)


Fanta

Red först Fanta på lektion igår. Skulle ridit Brownie men jag skulle rida igen i gruppen efter på honom också så jag och Sofia bytte. Fanta var lite stel i början men i slutet lossnade det. Synd bara att man inte fick fortsätta en timme till. Det hade behövts. Men det gick rätt bra ändå. Hade inte ridit henne sen i somras(?) så det var ju ett tag sen. Alltså kom jag knappt ihåg hur hon var men det var bara att jobba på. Skulle gärna vilja ha henne mer :)) ni får en bild från lägret med henne i somras <3


Ponnycup siggesta

Igår var det ponnycup på siggesta. Jag red en brun d-ponny som hette Ernst. Han var jätte fin men han blev jätte trött och dog inne på banan. Han var verkligen super mysig men men super trött.


Tuckmill

Efter Veda åkte jag upp till Tucke. Jag och mamma red ut en bit. Blev inte så jätte långt eftersom att inne i skogen var det bara is så vi fick vända. Fast grusvägen mellan stallet och skogen var bra. Där travad och galopperade vi. Eller bara jag eftersom att det var första gången någon satt på Bonzai efter skadan. Mamma travade bara några steg för att känna lite bara och då travade han fint. Nu har han inte lindor ända upp till låret utan bara vanliga lindor. Det går bättre med honom nu :))


Resultat

Kände mig mycket bättre idag! Sjukt tur eftersom jag skulle tävla. Det blev Jane i 60 cm. Hon var pigg och bra på framridningen. På banan gick det bara skit. Hon ville inte byta mellan hinderna och när jag försökte bryta av trav och fatta ny galopp ville hon inte lyssna och galopperade vidare. Sen så drog hon själv mot alla hinder och ville inte ta ut en enda sväng. Nej usch hade verkligen ingen kontroll över henne idag. Men hon kändes inte riktig som vanligt, hon var inte lika taggad och glad som hon alltid är på tävling. Konstigt... Kanske är för att dom fäller så mycket?


Igår

Åkte till stallet igår. Var rätt mycket bättre. Men när jag var där blev jag bara sämre och sämre. Det slutade med att jag åkte hem. Måste verkligen bli bra tills imorgon. Det är hopptävling. Sen på måndag så är det PC dressyr på siggesta och sen på kvällen rider jag dubbellektion. Måste verkligen bli bra nu!!


Sjuk

Sjuk idag och hemma från skolan. Får se om jag rider eller inte. Det är usekmöte idag innan jag ska rida. Om jag går på det så måste jag ju rida om jag ändå är där. Aja jag tror jag rider. Kanske blir bättre.
Ni får en söt bild på finaste Dorina och Nougat!


Stallvärdinna

Jobbade med Sofia idag. Vi blev klara sjukt fort! Vi hann sopa klart allt innan vi fodrade, jag och Carro brukar va lite långsammare ;p imorgon ska jag nog inte göra så mycket. Kanske plugga och om jag hinner åker jag nog till Veda.


Tuckmill

Idag red jag älsklingen! Han var super snäll som vanligt och var jätte taggad på att trava och galoppera. Han stack iväg lite i galoppen men det gick bra. Efter vi travat och galopperat ville han bara springa iväg och springa mera. Nästa gång jag ska rida honom är i helgen. Om det blir bra underlag så rider jag nog ute :)


Min vecka

Tisdag: Tucke, får börja trava och gallopera!! :D
Onsdag: Jobba med Carro
Torsdag: -
Fredag: Dressyrspecial Veda
Lördag: Tror att jag ska ha Tucke
Söndag: Hopptävling Veda, Tucke tror jag.


Brownie

Igår var det hoppning. Jag hann inte rida fram så länge så han var lite jobbig. Men vi började med att galoppera i lätt sits runt fyrkanten. Det tyckte han var jätte kul så han började bocka lite men det gick bra. Sen började vi hoppa och då gick det rätt bra. Hanna filmade men när vi skickade den till mig blev den jätte suddig... Aja nästa gång så kanske ni kan få film ;)


Race i hagen!

Fick lite bilder i fredags då alla ston sprang lite i hagen!


Igår

Igår så pluggade jag hela dagen. Alltså hann jag inte till stallet, Bonzai var bättre men all hud försvinner när vi tar av bandaget varje morgon... Jätte äckligt. Och sen så rinner såren också... Men tydligen så blir det så när dom har lymfangit. Men igår så hade det slutat rinna och han hade ätit mycket mer. När han kom hem från veterinären så ville han inte äta hö, han tog lite sen ville han inte ha mer. Så vi slängde det och hämtade nytt och såg om han åt och det gjorde han, och så har det varit i näsan en vecka men nu äter han vanligt igen.


Trött...

Har nyss vart på årsmöte på Veda. Åkte med på morgonen och köpte en massa mat med mamma, Clara och Malin Isaksson. Sen hjälpte jag till innan och fixa fram lite grejer. Sen så skulle vi ju rida. Brownie var lugn och väldigt seg, han bockade bara en gång men det var inte så stort. Kadriljen var väll både bra och dålig. Lite ojämnt ibland men det blir ju väldigt svårt då det är 22 hästar. Men det var väll bra. Sen skulle vi äta. Efter alla åkt hem hjälpte jag till ned att plocka undan allt. Sjukt trött nu...


Tuckmill

Igår och idag har jag ridit Tucke. Skrittade ut båda dagarna. Super mysigt <3 igår skrittade jag ut med Sanna som skulle gå med Molle. Idag skrittade jag ut själv. Inte så mycket att skriva om det.


Tuckmill Silver


Bilder fotade av Caroline Dvidsson

Romme

Idag har vi vart i Romme med skolan. Vi hade skit kul hela förmiddan! Första åket efter lunch ramlade jag och stukade foten... Gör skit ont! Hoppas jag kan börja rida fort igen. Vi ska ju rida kadrilj på årsmötet nu på lördag.


Thailand

Orkar inte med kalla sverige, orkar inte med skolan... Snart är det 3 (?) år sen vi var i Thailand. Det var så himla underbart <3 Vill bara tillbaka och bada och sola och allt annat <3

Stallet

Red Tucke i ridhuset igår. Han tycker det är så tråkigt att bara gå runt och runt... :( Nu är Bonzai hemma. Han ska ha hela bakbenet lindat med en massa bomull under. Sen ska han ha tre påsar av nån slags medicin per dag, han vill inte ha rätt i munnen så vi måste ta i maten, och den äter han såklart inte upp, sen ska han ha en spruta penicillin i halsen. Jätte jobbigt att fixa allt, det tog nästan en timme igår.
Men visst blev han snygg med rosa?


Brownie

Inte så svårt att gissa att jag ramlade av igen. Idag red vi till musiken vi ska ha då vi rider kadriljen. Fanta och Brownie tyckte att det var jätte läskigt. Vid högtalaren så skenade Fanta iväg och Brownie började bocka. Han var ofokuserad hela lektionen och han låtsades vara rädd för allt. När vi sen skulle galoppera så visste jag att han skulle bocka alltså fattade jag ingen galopp utan ville vänta tills han blev lite seg. Men hästen framför fattade galopp och Brownie blev galen och bockade sjukt högt. Jag hade ingen chans och bara flög rätt upp. Jag flög med huvudet rätt ner och jag tänkte f*n det här kommer aldrig gå bra... Men på nåt sätt lyckades jag göra nån slags kullerbytta så att det gick bra. Resten av lektionen var han okej, bockade lite till vid högtalarna men det gick bra. Att han alltid ska hålla på att kasta av en...


Uteritt med finaste

Red ut i 45 minuter på älsklingen idag. Nu är jag påväg mot Veda för nästa häst :)


Ponnycup

Igår efter RSC så åkte vi iväg till skånsta för PC i hoppning. Jag red en jätte mysig häst som hette Cream. Han var lite seg så man fick driva rätt mycket. Eftersom han var rätt seg så fick han ta i när han hoppade, då blev det rätt stora hopp. Han kunde också vara rätt tittig och han stannade med hemma ryttaren en gång. Men vi kom runt felfria och matchen blev oavgjord. Sofia fick silver och Carro fick pris för bästa VRK ryttaren.


Resultat

Först tyckte jag att ritten gick helt åt helvete eftersom hon slog ifrån sig inland och drog och jag tyckte det gick bara helt fel. Sen kollade jag på filmen och så såg det ändå helt okej ut. Alla andra sa också att det var bra. Jag tänkte att jag inte skulle ha en chans mot alla andra. Men det blev vinst på 68% !!! Fattar inte hur! Men med finaste Colleen så går allt!!


Colleen

Hästen är knoppad och klar! Nu kör vi!


Sommar minnen <3

Bara jag som vill ha sommar typ nu?


Tävling imorgon!!!

Först är det RSC dressyr och sen är det PC bortamatch hoppning på skånsta!! Tagga!! Ni får uppdatering under dagen :)


Idag

Idag så red jag ut på Tucke. Han ville såklart inte gå nån stans så det blev bara en halv timme. Medans jag red så mockade mamma så vi blev klara rätt fort. Sen så åkte jag till Hanna. Vi snackade en massa och övade kadriljen till årsmötet. Måste öva lite till... Hehe...


Bonzai


Brownie

Red avkastarkungen idag. Och ja, han är avkastarkung! Jag trillade av en gång idag då han bockade som en galning! Jag skulle öka traven på långsidan eftersom att de andra hade börjat med övningen och då skulle jag krocka om jag inte ökade. Så jag ökade hela långsidan och i hörnet började han bocka som en galning. Jag hade suttit på halsen några gånger innan men kom tillbaka sen. Men den här gången så hängde jag under halsen och trillade av. Resen av lektionen gick väll okej. Gick skit i början men det efter ett tag lossnade det.


Lymfangit

Imorse så ringde Ankan till mamma och sa att Bonzai hade ett jätte svullet ben. Mamma och pappa åkte ut på en gång. Som tur var det en vetrinär i stallet. Hon trodde att benet var brutet och vi skulle behöva ta bort honom på en gång. Men hon sa att vi borde åka in direkt. Han kunde inte alls gå. Han fick åka hästambulans in till Ultuna. Han hade fått lymfangit. Det kan dom få av ett sår eller har haft mugg. Bonzie har haft mugg på den foten och fick då lymfangit i den foten. Nu har han fått antibiotika och står kvar på Ultuna tills benet är bra. Dom sa att vi kunde få honom tillbaka under helgen men vissa reagerar bättre eller sämre än andra på medicinen så vi får se.
Här är en bild på lymfangit. Ja ni ser hur svullet det blir. Bild tagen från google.


Bonzai

På markarbetet idag så gick det väll okej. Han tyckte det var sjukt kul och bara drog. Han blev superstark så i höger varv kunde jag inte ens styra. Men annars gick det bra. Vi jobbade mest bommar men i slutet så hoppade vi en kombination och lite studs. Det ryckte han var sjukt kul! Men när vi hoppade studs så var det bara 40cm och han orkade inte ens lyfta på fötterna och rev varje gång. Lena kallade honom därför för älgen xP Men sen i kombinationen blev det lite högre och han fick ta i lite och då gick det bättre.
Ni får en suddig bild på mig och älgen.


Markarbete

Snart ska jag till stallet och vara med på markarbetet för Lena Karlsson på finaste Bonzie!


Brownie

Red Brownie idag. När jag skrittade på långa tyglar i början så fick han ett litet ryck och flög rätt upp i luften och bockade som bara den! Men det gick bra. När vi red sen så gick det bra och han bockade nästan ingenting. Sen övade vi på kadriljen vi ska visa på årsmötet den 18 februari. Jag ska ha Brownie :) kan bli kul... xP


Today

Är påväg in till stan för att klippa mig. Kanske köper nåt också. Sen när vi kommer hem ska Carro komma och sova över. Så ingen häst idag. Gick it med Tucke igår. Både jag och han frös ihjäl! Han stannade hela tiden och ville gå hem <3 haha men vi kom en bit iaf ;)


Hata tåg...

Vi åker ju tåg till skolan. Idag skulle vi ta ett tåg som gick 7.23 och vi börjar 8.10. Nästan alla tåg blev sena eller stäldes in. Vi stod ute i 15 minus. Sen fick vi ta ett tåg som gick 7.42. Det kör jätte långsamt så vi har åkt 2 stationer och nu är klockan 07.55 Vi kommer inte komma försent nej... Hatar verkligen tåg på vintern!! Vill inte ha snö och kallt!! Vill ha sommar!!


Bonzai

Red Bonzie idag. Gjorde en massa öppnor och slutor och lite galopparbete. Han var super duktig och jobbade på bra. Det var ju ett tag sen jag red honom. Men jag skulle egentligen inte ridit idag men eftersom det inte är markarbete imorgon så red jag idag istället så kan jag åka till veda imorgon. Blir nog bra så :)


Tuckmill

Tuckes ben är ju bara lite hårigare på vintern...


RSS 2.0