Bad update!

Förlåt för världens sämsta update men jag har inte haft nåt att skriva om. Jag firar iaf min nyårsafton med vännerna Hanna och Lisa <3 ni får en lite oseriös bild på mig och Hannis innan vi åkte till Lisa :)


Pepsi

Sista dagen på kursen gick inge bra... Han var fin i vissa av övningarna. Vi gjorde lite serpentiner osv. Han blev rädd för allt och inget och kunde börja galoppera lite när som helst. En gång i galoppen så höll Sofia på att trilla men hon höll sig kvar och då började de på läktaren applådera så då stack han iväg och började hoppa i galoppen på nåt sätt xp höll på att trilla av men det gick bra. Saknar verkligen att rida honom. Myspållen!!
Här är en bild på mig och Pepsi, Lisa och Toy, och Hanna och Twist :)


Bonzai

Imorgon ska vi hämta hem Bonzie som vi tagit på foder i ett år nu. Massa fix med box, täcken, hyra lastbil, ja allt. Lite synd att vi har ett sjukt fint släp men ingen häst som vill gå in. När han var liten så hände nåt i transporten så att han inte vill åka. Han åker istället lastbil. Fast vi ska försöka lastträna honom så att han vill åka i vårat underbara släp. Haha! Men det kommer bli askul med honom!! Jag ska vara med på markarbetet en gång i veckan och sen ska jag kanske rida dressyr en gång i veckan. De andra dagarna får mamma och pappa.


Pepsi

Vi gjorde nästan samma sak som igår. Vi övade först serpentiner och sen övningen som vi gjorde igår. flyttade undan från A till B, halvvolt till x halvvolt ut igen till E sen flytta undan till C. Sen följa fyrkanten och börja om. Sen la vi in galopp på långsidan. Pespi var fin men jag tappade yttersidan rätt ofta. Får öva på det tills imorgon. Efter vi ätit stannade jag kvar med Jennie, Sofia t, Killander och Frida. Vi hjälpte barnen och snackade lite. Innan vi åkte hem så köpte vi ett innetäcke till Bonzai. Sjukt snyggt!!


Pepsi

Det gick helt okej att rida idag. Gick bättre igår men jag är nöjd. Vi gjorde en övning där vi flyttade undan från A till B, halvvolt till x halvvolt ut igen till E sen flytta undan till C. Sen följa fyrkanten och börja om. I övningen var han asfin men annars gick det väll okej :)


Hästig dag!

Pepsi gick super idag! Vi övade övergångar idag också. Trav, skritt 5 steg, trav, sen 3 steg sen 2, sen 1. Sen samma sak i fast trav, galopp, skritt 3 steg, gallopp, trav osv. Pepsi var sjukt duktig i övergångarna och jobbade på bra!
Efter ridningen höll jag, Sofia, Lisa och Michelle på med lokstöd ett tag. Sen drog jag och mamma till Stockholm ridsport och kollade lite. Sen åkte vi till Tuckmill. Han var jätte fin idag och var sjukt trött efter. Lite kul att han blev trött efter 30 minuter i skritt. Lite jobbigt att han inte får ridas helt just nu. Har lärt mig massa på de här veckorna han har vart halt och jag vill bara ta med mig det på honom! Men jag hoppas att bebisen blir bättre snart <3


Dressyrkurs med Pepsi!

Red Pepsi idag på dressyrkursen! Hade aldrig ridit honom innan men det gick faktiskt rätt bra :) vi jobbade mycket övergångar och galopp. Det var en lampa i ridhuset som gick sönder så det luktade massa rök men det slutade efter ett tag. Han var väldigt spänd efter det och kastade sig några gånger men det gick bra :) nu taggar vi till för imorgon!!


Julafton igår ;)

Igår var det julafton. Fick en John Withaker hjälm, en fake onepiece, mystofflor, och lite annat ;) idag ska jag kanske följa med till Bonzie och rida lite. Vet inte, får se ;) ni får en bild på finis i höstas <3


Jag gillar att fira jul i stallet !!

Var först på veda och red kadrilj med Colleen. Det gick väll bra. Hon var rätt taggad eftersom vi var så många. Men annars gick det väll okej.
Sen åkte jag upp till Tucke och red. Vi skrittade ut ett tag. Hade en jätte gullig liten tomteluva på hans huvud <3 men vi hade det jätte mysigt <3


Nu ska jag och Colleen rida!!!


Tuckmill

Red finis idag. Sjukt duktig idag också! Jobbade tempo och halter idag också. Ska rida honom imorgon också. Ska nog bara rida ut då. Hoppas det är snö så vi kan ta några fina bilder.


Nu ska vi rida!!


Markarbete

Har nyss varit i stallet. Jag och mamma skulle kolla lite på markarbetet och jag kanske skulle få rida Shani lite. Sanna som skulle rida Molle fick ont i magen när hon skulle rida så jag fick rida en stund. Hann inte rida så mycket dressyr och det var ett tag sen jag red honom så jag struntade i formen och körde på. Han drog när vi skulle över bommarna och samma sak när vi kom på ett par andra bommar i galopp som blev som studs men det gick bra. Sen hoppade Sanna upp och jag kollade på. Sen fick jag hoppa banan på Shani. Han drog han också. Men inte som Molle över hindret utan i mellan. Jag hann knappt svänga och han blev orolig när jag skulle hoppa studsen. Första gången tog han tag i bettet och följde långsidan, andra gången stog Nisse i mellan väggen och första hindret. Shani sprang på sidan och försökte trycka sig ut mellan Nisse och hindret. Tredje gången kändes det som han skulle hoppa men nej. Tvärstopp och en Hedda på marken. Det gick bra förutom att jag glömde att släppa hästen och sträckte armen lite. Jag har hört av alla hela tiden att så fort något händer ska man släppa hästen. Men jag hann inte ens tänka på det så jag höll kvar. Men förutom avramlingen så gick väll allting bra :)


Dagen

Idag har jag och Carro bakat pepparkakor. Det var sjukt kul men alla blev ju sjukt brända.... Så vi slängde alla... Men som tur var gjorde vi inte så många! Ni får en bild på min häst som jag gjorde, tyvärr tappade den benet :( Ni ser ju hur brända de blev!


Dålig uppdatering

Förlåt för usel uppdatering... Har varit i Täby centrum med mamma och handlat lite julklappar. Köpte ett nytt skal till iphonen. Vi var också på MyOne och kollade på en hjälm :) imorgon ska jag nog inte göra nåt och på fredag har jag Tucke och på lördag Tucke och kadrilj på Veda :)
Ni får en bild på de allra finaste <3


Tuckmill

Red Tucke idag. Finns ju inte så mycket att göra när man bara får skritta rakt fram. Men vi jobbade halter och lite tempoväxlingar. Han var duktig :) han hade mycket bättre bjudning än annars :)


Marabou

Den 13 Mars 2000 föddes världens finaste häst i Tyskland. Han fick namnet Karldich. Vintern 07/08 kom han till Vallentuna Ridskola, där fick han namnet Marabou. Han passade inte bra på ridskola och såldes till min familj. Han flyttade till stallet Mörbytorp i Vallentuna i början av april 2008. I augusti 2009 gick han omkull och blev halt. Han fick då stå på Vallentuna Ridskola igen, fast han gick inte på ridskolan utan stog där privat. När han blev bättre flyttade han till Thorsholma gård. Han började tävla lite och jag började också rida honom lite mer. I Juni/Juli 2011 så blir han halt igen. Samma sak som sist. Hovleden. I oktober 2011 började han bli bra. Han var nästan fullt igång när ham i mitten av november blir halt igen. Samma sak denna gång också. Hovleden. Denna gång fanns det inget att göra. Han skulle inte bli bra igen. Det fanns iget annat att göra än att ta bort honom. Den 20 December 2011 fick världens finaste somna in.
Jag har aldrig träffat en sån fin häst som du <3
image description
image descriptionimage description
image descriptionimage descriptionimage description



Julafton 2009 <3

Vi glömmer dig aldrig älskade Marabou <3


Många hästar idag!

Kom hem från stallet för ett tag sen. Sjukt roliga lektioner! Hade först Ludde på första lektionen. I mitten bytte vi till de stora hästarna och dom andra tog våra ponnys. Red Mc Cloud. Mysig pålle!! Sen bytte vi tillbaka och lekte vi lite med ponnysarna. På andra lektionen red jag först Fanta och sen bytte jag till Colleen, sen Brownie, sen Rafiki och sist Jane. Vi lekte en massa på andra lektionen. Fanta, Jane och Mc Cloud gick sjukt dålig men de andra gil väll okej iaf :)
Ni får en liten bild på Jane <3


Ska rida nu!!

Ska rida Ludde och sen Fanta ;) bloggar mer sen!


Resultat

På framridningen så var han väldigt spänd. Han var ensam i ridhuset brevid en massa dressyrstaket. Fick hjälp av Malin Isaksson. Men han var fortfarande väldigt dryg. När jag skulle sätta på mig min papperspåse som skulle föreställa svambobs huvud så blev Plopp rätt tittig men lugnade ner sig tillslut. När vi började trava så började den prassla. Han blev rädd och drog iväg. Jag såg inget eftersom påsen flyttade på sig hela tiden. Det ända jag såg var att folk stog ivägen för att få stopp på honom. Höll på att ramla av hela tiden men jag höll mig kvar. Sen inne på banan var han sjukt fin!! Musiken sket sig och han skyggade för domaren i galoppen och sen så glömde jag skritten... Men jag är sjukt nöjd! Han är verkligen inte en lätt häst men han var fin och försökte sitt allra bästa <3


Marabou

Har nyss vart hos Marabou. Han var väldigt ledsen över att det regnade så mkt :( nu står han inne och myser med sitt hö <3


Plopp

Red Plopp idag. Vi jobbade skänkelvikning och serpentiner. Han drog bara upp huvudet och sprang! Usch! Det gick verkligen inte bra för oss idag...
Hoppas det går bättre på KM nu på söndag! vi ska klä ut oss eftersom det är maskerad KM typ xp ni får reda på vad jag ska vara på söndag så ingen annan som jag tävlar mot tar min idé!


Puss från Marabou <3

Finaste pållen gilllar att hålla på med sin tunga. Han slickas och gosar med alla hela tiden!


Bad update!!!!

Har inte skrivit på evigheter men jag ska försöka skriva mycket oftare! Men det finns inte så mycket om att skriva just nu. Ska försöka göra lite tidinställda. Ska också skriva lite om hur tävlingen kommer gå till på söndag och vem jag ska rida och så ;)
idag har jag vart hemma hos Carro. Vi tråkade mest. Eller vi tyckte vi hade kul men egentligen hade vi nog skit tråkigt x)
Ni får en liten bild på Piraten som chillar lite!


Tuckmill

Red bebisen idag. Bara skritt i 30 minuter. Han var väll fin x) lite svårt att säga hur det går när vi bara får skritta på rakt spår. Men det gick bättre än alla andra gånger vi bara skrittat rakt fram :) imorgon ska jag jobba med Carro. Kanske kan fota några hästar så ni får lite roligare uppdatering x)


Trocadero

Trocisen var jätte fin idag! Vi övade hörnpasseringar och volter. Han var mycket snällare och lugnare än vad jag trodde han skulle vara :) han brukar ju dra iväg i galoppen men han var nästan seg ! Han rusade ibland efter galopperna men annars var han super duktig!!


Mot stallet!!


Klart!

Nu är julshowen klar ! Kadriljen gick väll bra. Hade Moa och hon var väll duktig. Mina andra roller gick bra de med :) imorgon är det skola och på kvällen ska jag rida. Här kommer veckans planer!
Måndag: Ridning Veda
Tisdag: Tuckmill
Onsdag: jobba
Torsdag: -
Fredag: dressyrspecial Veda
Lördag: -
Söndag: tävling?
Inte säker på om tävlingen var den här helgen eller nästa ? Kanske på lördan? Aja nu får veta mer om det sen ;)


Fixar lite inför julshow imorgon!

Jag, Carro och Jocko sitter och övar in våra rollen inför imrogon. Vi har pyntat hela kaféterian och fixat fram allting nere i ridhuset. Imorgon ska vi upp tidigt och hjälpa helgjobbarna genom att mocka och sopa stallet :) Kommer bli lite stressigt att byta om mellan rollerna men det det löser sig alltid. Imorgon ska vi öva en gång utan häst och en gång med häst sen är det show :D
image description
Ni får en söt bild på fina Lisa och den underbaraste av dom underbaraste; TOMTEN!! <3

Julshow imorgon!

Vid tre ska jag till stallet och lära mig kadriljen. Sen ska vi bygga fram allting till julshowen imorgon och efter det så ska vi rida kadiljen en gång. Sen på kvällen ska vi baka och sova på Veda så vi kan gå upp tidigt och fixa inför julshowen. Ni kommer väll?


Hemma igen !

Först red jag och Sanna ut en sväng. Tucke var rätt fin. Han och molle skulle såklart tönta sig och vara rädd för allt och inget. Sen gick vi på stallets julmiddag. Vi var mest ute och chillade x) imorgon blir det Veda och öva på kadriljen!!
Bild från idag.


Snart stallet!


Två hästar tre stall

Först åkte vi till thorsholma och tog hand om fina Marabou. Sen så åkte vi och hämtade Adam som skulle rida på Veda. Vi åkte dit och tittade. Sen lämnade vi honom och åkte vidare till mörby torp och tog hand om Bonzai. Jag skrittade ut en stund. Han var lite spänd, annars rätt fin :)
Gammal bild på mig och Bonzie :)


Calippo och Zimba!


Bonzai idag!

Är påväg till skolan nu. Ska rida Bonzie när jag kommer hem. Tror inte vi hinner upp till ridhuset men då skrittar vi nog bara ut en sväng.


Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead


@ bussen!

Skulle egentligen ridit Tucke idag men eftersom jag slutar 4 och är hemma 5 så kommer vi inte hinna. Så mamma åker upp och tar hand om Tucke, Marabou (och Rendes?) På torsdag ska jag rida Bonzie och på lördag ska vi öva in kadriljen vid 11. Stannar kvar där och övar på resen av julshowen + bakar. Sen sover vi över och går upp på morgonen och fixar allt!! :) kommer bli en grym julshow!!!


Trocadero

Red Trocisen idag. Gick grymt bra. Vi övade på kadriljen och gjorde om den nästan helt x) Han var jätte lugn och drog inte iväg alls!! <3 inte så fint i form men annars bra :)


Det är nog bäst såhär...


Resultat

Framridningen gick väll okej. Ibland sjut bra och ibland sjukt dåligt. Inne på banan gick det sjukt dåligt. Allt blev bara fel och bara därför så red jag fel väg! Efter andra galoppvolten så trodde jag att glömde jag bort diagonalen men jag var inte där än. Alltså vände jag upp vid fel bokstav. Vände upp vid H när jag ska vända vid M... Slutade iallafall på 56.89%


Startar 14.54....


Killberry Jane!


Marabou

Marabou var inne på kliniken i fredags och det som vi trodde kanske skulle bara vara en hovböld var lite värre än så. Det var hovleden igen... Han är inte behandlad eftersom han bara kommer bli dålig igen. Vi vet inte vad vi ska göra med den stackaren... <3


Världens sämsta uppdatering....

Idag har det vart julshowsmöte. Inte så mkt att säga om det. Möte igen imorgon efter tävlingen. Möte på lördag nästa vecka också. Eller då ska vi öva allt. Sen på söndag nästa vecka är det julshow!! Kom och kolla klockan 2 på Veda ;)
Bara för att han är bäst så får ni en bild på finaste Tuckmill <3


Lizt

Red ju Lizt idag. Kan ju redan nu säga att det gick sämst! Han är så himla känslig i munnen så att man kan knappt hålla i tygeln. Ja, orkar inte skriva om det för att det gick så dåligt. Han rann iväg i galoppen och allt blev bara kaos!


Lizt idag!


Bonzai

Hann inte skriva igår så ni får inlägget nu istället.

När vi skulle upp till ridhuset var han rädd för allt. När han är rädd blir han sjukt stor. Vi mötte några andra hästar som var sjukt läskiga tyckte han. När jag red var han sjukt fin!! Han har ju så stort steg så man tycker att det går för fort hela tiden men egentligen går det kanske långsamt för honom. Men han var jätte duktig och fick massa morötter ^^ på vägen hem så provade jag att sitta på. Då blev han mycket lugnare och snällare :)
Det blev inte så fina bilder eftersom vi var i ridhuset men några blev det ;) hinner inte ladda upp alla nu så ni får en nu.


Tucke busar lite <33


Bad update!

Jobbade med Carro igår. Glömde mitt papper till kadriljen IGEN!!! jag är verkligen sämst! Men jag kan liite av den :)
Idag ska jag rida Bonzai, vi kanske ska gå upp till ridhuset och rida, så slipper vi rida i mörkret xP aja det löser sig nog :)


RSS 2.0