Iphone beställd!


Saknat mig?

Söndag 30/10;
Åkte till veda vid 7 och hjälpte Hanna att knoppa. Hanna red grymt bra och vann på 67% ;D Grattis Hanna!!
(hoppning) Min framridning på Marre var rätt bra. Hon var mer taggad på dressyr än hoppning... Hon höll på att bocka av mig på framridningen en gång ;P
Inne på banan hoppade hon såklart soom en liten ängel <33 Höll på att göra en Portello men lyckades hoppa över rätt hinder iaf :)
På spökkvällen så var det grymt kul att skrämma barn. Jag och Hanna satt på fältet och darrade av skräck. Jag ramlade minst 10 gånger eftersom jag såg ingenting. Både med och utan masken ramlade jag. Skrapade upp knät en gång och tappade andan och slog i huvudet en gång... aj aj ... Vi somnade vid 2. Vi trodde vi skulle få sovmorgon till 10 men nej!

Alla 42 barn som sov över, 49 barn kom på spökkvällen. 
 Foto:Sofia Killander~Vrkusek.blogg.se
Måndag 31/10
Vaknade av att ett par barn satt och pratade med Michelle medans hon sov ;P <3 Sjukt gulliga men man tröttnar rätt fort... Tanken var att jag skulle hem vid 12 men vi stannade kvar i soffan och kollade på en massa filmer och snackade en massa med Michelle, Helena och Sofia. Sen så åkte vi till lindholmen för att dom skulle köpa mat och påvägen hem hämtade jag mina ridgrejer hemma hos mig. Helena blev dökär i mina kaniner, haha!! Sen så chillade vi lite sen så skulle jag rida. Skulle rida Pg igen och sen direkt efter skulle jag rida Twist.
Pretty Girl:
Hon var super mycket bättre än förra veckan. Nu var hon mer framåt och tog stöd på ytter. Sjukt nöjd över bebisen <3 Vi jobbade lite självständigt så inte så mycket att skriva om vad vi gjorde men hon var fin :) Gjorde lite öppnor och slutor då hon jobbade på fint :)

Twist:
Twirran har ju stått här snart ett år men i våras fick hon en spark på mulen och behövde sy i läppen och krossade två tänder så hon började gå lektioner ett halvår senare alltså i höstas. Eftersom hon bara är 5 så har bara de bästa ryttarna fått rida henne. Alltså blev jag rätt fötvånad när jag fick reda på att jag skulle rida henne. Men hon är väldigt stark i vänster varv. Träningsvärk imorgon? Hennes galopp var väldigt studsig och hon gillade inte att fatta galopp. Men hon är ju bara 5 så jag är nöjd. Dessutom var det första gången jag red henne ;)

Twist och Toy när de precis kommit


15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

För att hästar är som en vän. De har känslor de med.
När mamma och jag skulle ta in Marabou i vintras så gick mamma och hämtade honom medans jag stod vid grinden. Alla hästar stod och mumsade halm när mamma skulle bort från alla och ta in honom. Då sparkar Osman Marabou och han flyger och puttar mamma som ramlar in i en annan häst och sen framför Marabou som hoppar över henne. Han var inte många cm från att trampa på hennes huvud.
Senare i stallet var Marabou ledsen. Han kollade på henne som om han sa förlåt. Och det är inte enda gången han visat känslor. Om man är ledsen ser han det och då bli han ledsen. Är man glad och pigg blir han direkt glad och pigg. Just därför får just han mig att må bra. Men alla hästar är inte lika charmiga. Men hästar är ofta väldigt snälla och omtänkssamma. De är inte stora dumma djur som många säger. De bryr sig om oss. Ända gången de kanske inte gör det är när dom mår dåligt. Då mår även jag dåligt. När en häst är sjuk eller halt. Eller som tex Lilla Grå. Hon är så mager. När man borstar så kände man att det gick upp och ner för att hon var så mager (Man kände alltså revbenen) Sånt får mig att må illa. Halta, sjuka, magra ledsna hästar = Hedda också ledsen. Gillar det verkligen inte. Men en glad och snäll häst gör mig glad och får mig att må bra. Att bara se dom stora snälla mörka ögonen får mig att bli varm inombords.

image description

Foto: Lisa Burestad

Foto: Elin Halvarsson (Tror jag...)

Foto:Caroline Davidsson

Foto: vrkusek.blogg.se



Kärleken mellan några av Vedas suraste hästar är obeskrivlig <3
Skansens Yrsa + Candi = Sant



Ja ni ser. Hästar har också känslor. Vad hade hästar varit om de inte hade haft några känslor. De hade stått och ätit gräs hela dagarna utan att pussa på snyggingen, retats med hagkompisen eller raceat med bästisen. Det går inte att föreställa sig hästar inte har känslor. Det går verkligen inte <3


31 Oktober

För ett år sen vaknade jag upp super taggad till RSC hoppning 50cm. Red Killbarry Maureen. Samma ponny jag red igår. Vi tog oss runt felfria men det blev tyvärr ingen placering. Direkt efter RSC så blev Gustavsberg PC på Portello. Han svävade över hindrerna. C-ponnysarna hoppade ca 75 och D-ponnysarna hoppade 75-85. Portello var D-ponny och jag hade aldrig hoppat så högt förr. Jag var väldigt nervös. Inne på banan hoppade han som en ängel. Det var verkligen magiskt. Han hoppade så mjukt. På hinder nr 5 blev han lite seg och hindret var en oxer. Jag kände att han skulle vägra om jag inte använde spöt. Jag slog till honom lite på bogen. Han sparkade bakut och landade framför fel hinder. En oxer. Den stod dessutom fel håll. Han trodde såklart att han skulle hoppa det hindret. Så han hoppade. Jag var dessutom i obalans efter hans spark han rev hela hindret och vi blev uteslutna. Tyckte att det var jätte pinsamt att hoppa fel hinder, en oxer bakifrån och dessutom riva alla bommar och nära att landa på backen. Det var bara att åka hem och fira födelsedagen.

(Tur att man utvecklats)
(30/10) Nu ett år senare spenderar jag kvällen innan i stallet. Först PC dressyr och sedan hoppa Killbarry Maureen i PC hoppning. Efter PC är det spökkväll i stallet. Tror det är upp till 50 barn som kommer för att bli rädda för oss. Sedan dagen efter (idag), den 31/10 är jag i stallet nästan hela dagen. Åker hem vid lunch och kommer tillbaka vid 5 för att rida älskade Pretty Girl <3
 Älskade Veda.

Har spenderat min födelsedag två år i rad i stallet <3

Just nu är jag i stallet. Antingen sover jag som en sten eller så har de mindre barnen redan väckt oss. Gjorde ett tidinställt eftersom jag inte är hemma.


Stallet

Lånar Carros mobil att blogga ifrån. Gör ett långt inlägg och PC och spökkvällen senare. Men kan säga att Hanna vann dressyren LC:2 så grattis Hanna. Jag hoppade 70cm på Marre. Höll på att trilla av när hon bockade fast vi lyckades komma över alla hinder. Vi gjorde nästan en Portello ;P haha berättar mer om det sen. Just nu chillar jag Cafeterian med vi som sov över på spökkvällen av vi som hjälpte till. Vaknade vid 8 av att barnen pratade om att de åt chips.... Eller det var en massa andra skrikiga barn men jag hörde bara babbel av dem...
Hittade en söt bild på Carros mobil så den får stå för bilden.


14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

14. Vet inte riktigt hur jag ska göra men jag provar lite ;P
Hemma: Läxor-Jag antar att ni vet hur man gör läxor o.O
Datorn-Bloggar, läser bloggar. Jag kollar de bloggar jag från kommentarer ifrån och några till. Sitter på fb...<3 skype när det inte laggar. Och såklart spotify! Spotify är mitt liv. Har typ 10 spellistor på spotify och jag lyssnar 24/7 <3 Spotifty in my <3
Ja sen så är det grejer alla gör. Äter, sover, ja allt sånt ;)
Stallet: Mockar packar hö-På Thorsholma måste vi ju packa hö påsarna till sin häst. Sjukt jobbigt när det är kallt. Men sen så mockningen gör alla som har häst. Eller? ;O Haha, jag=torr humor...
Fixar hästen- Ja det vanliga, borstar, kratsar hovarna, lindar, sadlar, tränsar m.m Har rätt ofta lindor på Tucke. Eller nästan alltid. Brukar inte bry mig om outfits så mycket eftersom han inte har så mång lindor som matchar med schabraken ;)
Efter jag ridit- Tar av alla grejer, svampar av/duschar om han är svettig annars borstar jag bara, kratsar hovarna, pussar på honom <3 ger honom banan. Banan+Tuckmill=Äkta kärlek. Släpper in honom i boxen, ger vitaminer. Vitaminer+Tuckmill=Äkta Kärlek Sen så fixar jag lindorna, smörjer m.m ;)
image description
Ja det är väll typ min vardag ;P Fattade ju som sagt inte riktigt hur jag skulle göra så jag gjorde något som beskrev min vardag.


Väldigt seriösa bilder...

Jag kan tydligen ändra ögonfärg ;S

Blåa ögon?

Gröna ögon?


Blåa ögon?

Gröna ögon?


Tävling idag !

Här e ett av de tidinställda jag gjort idag. Är säkert redan i stallet och borstar på Hannas lilla pålle. Jane <3 Här är dom som rider dressyren från Vrk idag ;)
Hanna~Killbarry Jane
Viktoia~Colleen
Emil~Käck
Michelle~Cicero (Ludde)
Här är Vedas ryttare i hoppningen på eftermiddagen
Sofia~Brownie
Lina~Pandora
Alva~Plopp
Carro~Moon Beam
Hedda (jag)~Killbarry Maureen
Ylva~Chicatilo
Bild på Colleen från i vintras <3 Älskar dig cheyen <3

NU VINNER VI CHEYER!!!


Bilder från RSC Vallentuna 23/10

Foton: Elin Halvarsson
Ursäkta mina ansiktsuttryck på de flesta bildena...




Sa ju att han kan rinna iväg i galoppen ;P


Carro och Fanta

Hanna och Pretty Girl

PG kickar ;P

Lisa och Moon Beam

Tack Elin för att du ville fota :D


Bad update imorgon "/

7.00 Samling för PC ryttarna dressyr. Jag ska vara Hannas hästskötare ;P
9.00 Första start PC dressyr
13.00 Samling för PC hoppryttare, ska lära mig banan och knoppa Maureen.
(vet inte när första start är ;P tror att det är 15.00)
18.00 ?? Samling för oss på spökkvällen
19.30 Barnen till spökkvällen kommer

Ja, som ni ser hinner jag inte hem imellan allt så jag gör klart några tidinställda inlägg som kommer runt lunch ;)


Löööörddaaag :)

Sov ju hos Hanna igår så det blev ingen bra uppdatering, men vi hade grymt kul iaf. Vi snackade mest hästar och PC som är imorgon. Gick o la oss vid 2 och vakande vid 11. Vi sov sjukt länge ;P Haha sen så forsatte vi att snacka på morgonen innan jag och Lisa drog hem. Vi skulle vart och köpt en långärmad piké till mig som vi ska tävla PC med men storlekarna blev helt fel. En XS var nästan större än en vanlig XL ;P Så vi får tävla i klubbjackorna istället. Taggar Marre!! Det blev en massa ändringar, nån som inte ville rida just den hästen, nån som blev sjuk, ja lite allt möjligt. Fast jag har samma häst iaf ;)
Aja nu måste jag baka ;P PC imorgon ;)

Bebisponnyn som ska tävla LC:2 med Viktoria imorgon ;) Heja heja heja!


13. Min högsta dröm

Att få en sm ponny. Att rida den där ponnyn och tävla varje helg och bara utvecklas varje dag och tillslut nå sm. Det skulle vara min abslolut högsta dröm. Eller att Tucke skulle födas på nytt och vara min från början och göra honom till en sm ponny. Therese kom ju aldrig till sm eftersom hon kom över 18. Den ponnyn skulle lätt kunna gå till sm!

Tuckmill Silver

SM Ponny
(Google bild) Kan det vara Tucke i hans nästa liv?
Jag har nog en bit kvar till sm....


HÖSTLOV

Kom hem för ett tag sen. Slutar ju 12.20 Rätt chill. Ska till stallet och ta hand om Tucke later. Sen så ska jag hem, äta middag, sen till veda och sen med Hanna hem. Alltså blir det ingen bra uppdatering idag eller imorgon morron "/ Funderar på att göra ett par tidinställda. Eller en kommer imorgon vid 12 men jag vet inte om jag ska göra fler än en? "/ Vi får se ;)
image description

12. Min favoritgren

12. Denna var grymt lätt. Dressyr!
Jag älskade hoppning för bara nåt år sen. Men efter att ridskolan togs över av en ryttare som rider Grand Prix så ville man ju gärna själv rida Grand Prix. Men när de ridlärarna tog över så gillade jag fortfarande hoppning. Men det är ju så. Man gillar alltid hoppning bäst i början. Men sen så fick ju inte Tucke hoppa och Marabou ville inte hoppa så tillslut gick jag över till den mer lugna säkra sidan. Dressyrsidan. Det är inte så att jag hatar hoppning och det är inte tråkigt heller. Men jag gillar bara inte att hoppa över en massa hinder hela tiden. Visst jag tävlar hoppning och så men dressyr är roligare. Många säger att man bara sitter och styr. Men nej. Kanske i början men när man ridit i 5-6 år börjar man med roligare grejer och sätter krav på hästen. Just därför gillar jag dressyr. Om jag skulle välja något annat än dressyr att satsa på skulle det nog vara hoppning. Man behöver hoppa ibland så att man inte låser hjärnan helt. Precis som i skolan. Man behöver lov. xp.
Visst jag vet att hoppning inte heller är bara att åka runt och hoppa över hinder. Men när man hoppar låga höjder som 50-60 så kan man nästan bara det ;) Eller det är såklart inte heller att bara åka runt men det är lätt och man behöver inte fokusera lika mycket som i dressyr eller som om man hoppar 1m o upp. Ja men ni fattar iaf ;) <3







Marabou

Jag red typ halva vägen upp till ladan, skrittade och travade, han själv la in lite galopp också. Inte så mycket att skriva om. Han var lite dryg eftersom det var kolsvart och min lampa lös inte så starkt så han såg inte så mycket <3 Vi såg en katt som var väldigt läskig eftersom han trodde det var två gula prickar som flög i mörkret brevid honom. Sen när den kom närmare såg vi båda att det var en katt <3 Han blev sjukt rädd när de gula ögonen svävade i luften några meter framför honom :P
image description


Fina pållen!

Ska snart iväg och rida finaste pållen! <3


11. En låt som påminner om en häst jag älskar

Ja, denna var sjukt svår! Jag brukar aldig koppla djur eller människor till låtar...
Men om det är nån så är det nog Someone Like You av Adele. Just texten. Kopplar den direkt till Tuckmill. Går inte att hitta någon finare än honom <3 Ja, jag har många gånger visat min kärlek till honom så denna gång får ni bara en låt och bilder <3




Ville bara prova om det gick att ladda upp bilder här :P Och det gick!! :D


@ skolan

Är snart klar med min So uppgift. Sista dagen är idag. Intresseklubben antecknar! ;D

Kanske ska rida finaste Marabou när jag kommer hem. Om det inte regnar rider jag ut en sväng, annars får han väll stå eftersom att ridhuset är bokat hela eftermiddagen.

Sjukt taggad på PC i helgen. Marre is going for gold!! Hennes starka sida är ju absolut hoppning ! Tävlade henne på RSC för snart exakt ett år sen. Eller dagen efter PC om man ska vara helt exakt. Lite kul att jag rider henne ett år efter fast annan tävling och högre klass. Fina bebisen med Johanna i våras på PC <3

Lilla hopponnyn <3


Skolan

Slutar vid 3... Mer uppdatering later ;)


Hemma

Har varit hos Carro hela eftermiddagen. Fixat på den nya designen :) Kom hem för typ en timme sen ;) Har inga läxor den här veckan så jag kan chilla sjukt mycket just nu <3 Har läst alla bra bloggar redan så jag har inget att läsa. Kommentera så kollar jag och lämnar en kommentar på din blogg ;)
Här kommer bilden från några av de som fick placering i söndags. Själv var jag inte alls beredd på att få placering så jag har mjukisbyxor och fleacetröja när resten har vita ridbyxor och några har kavaj också... Vi har ju inte prisutdelning till häst och får reda på procenten efter alla har ridit ;) Sjukt jobbigt när man tävlar lokalt också. De andra är ju vana vid detta nu ;P

Foto: Therese Stackelberg

Hemma

Kom nyss hem från skolan. Nu chilla en timme tills mamma kommer hem då vi ska till stallet och rider Marabou. Tror jag ska skritta ut en sväng på grusvägen.
Ska såklart ge bebisponnyn extra mycket pussar när jag är där <3

Ny Design!

Hoppas hela kom med nu... <3 aja ni kan ju kolla headern annars ;P
Tack Carro för den nya designen ;) Ja ni kanske ser att det står hästarnas och kaninernas namn högst upp. Marabou heter ju egentligen inte Marabou utan Karldich. Carro glömde L:et men hon jobbar ska sätta in den nya så fort hon får tid.
Ja, vad tycker ni?


10 saker du inte visste om mig

  1. Jag älskar att sjunga fast jag är sjukt dålig på det.
  2. Jag föddes i Norge och bodde där tills jag fyllde 3.
  3. Jag har aldrig ridit fel väg på tävling (Varken hoppning och dressyr)
  4. Yrsa är den häsen jag ramlat av mest av alla hästar jag ridit.
  5. Jag lärde mig rida på min kusins foderhäst innan jag började på ridskola
  6. Jag har aldrig hamnat på sjukthus
  7. Jag var sjukt bråkig när jag gick på min förra skola
  8. Jag är skit bitchig mot mina vänner ibland <3
  9. Min fisk dog på julafton, och min brorsas fisk dog på hans födelsedag xP
  10. Jag är sjukt bra på att hitta grejer! Asså verkligen sjukt bra. Alltid när nåt är borta så hittar jag det ;p Jag är grym! <3

image description


Lång dag

Kom hem vid 5. Åkte sen till stallet får å vara "hästskötare". Mockade åt Rendes, Tucke och Marabou. Packade hö åt Tucke och Marabou. Smörjde Rendes och Marabous grejer, borstade Tucke, sopade stallet :) Duktig chey :D Blir väll samma sak på fredag... Finns inte så mycket att skriva om just nu är bebisen är halt så det blir lite tråkig uppdatering just nu. Ska ju börja rida Marabou lite mer nu så det får ni säkert lite uppdatering då också. Fast det är inte helt klart vilka dagar jag ska rida honom. Sen så är det PC på söndag och då j*vlar ska vi VINNA cheyer!! Vi har ju bara vunnit en hoppmatch så nu är det våran tur att gå till final. Även fast jag inte ska tävla hoppning förutom denna gång, men man hejjar ju på hoppningen iaf ;D Sen så är det ju spökkväll på söndag också. Så jag kanske tar med datorn och bloggar på plats eller så gör jag tidinställda. Får tänka på det. Ja, jag kommer inte hem mellan PC och spökkvällen. Innan våran match är det dressyrmatch så jag är och kollar på den så det blir alltså sjukt dålig uppdatering på söndag :( 
Åh! Vad sur jag blir! Hade gått in på mammas dator och börjat på inlägget, la också då upp en bild innan jag behövde logga ut. Sen fortsatte jag på min dator och skulle precis publicera då jag råkar ta bort bilden -.- Det var en liten bild från tävlingen i söndags :( Åh vad sur jag blir!!! Ja, ni som följt bloggen ett tag vet att jag inte kan ladda upp bilder från min egna dator så ni får ingen bild idag :(
(\_/)
( o . o)
(  u u  )
^^^^^^^^
Ni fick en liten fet kanin istället, det under ska vara gräs.... <3 Ser lite ut som min kanin <3


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

9. Oj den här var svår.... Men jag skulle nog vilja byta med Viktoria Avellan Ryd. Eftersom hon rider så fruktansvärt bra! Hon har två egna hästar som hon rider grymt bra, och jag tycker hon är så duktig med sina hästar. Fjordingar brkar inte direkt vara de enklaste hästarna... En annan är Jessica Christofferson som också rider sin ponny sjukt bra. Men det är nog dom jag helst vill byta liv med. Visst de är bloggare och jag vet inte allt om dom. Men eftersom de har så sjukt fina hästar skulle det vara kul att få rida nån av deras hästar om man bytte liv xp man kan ju alltid drömma! <3 Men annars skulle det nog kanske vara nån riktigt duktig kändis ryttare som Adelinde Cornelissen, Edward Gal, Patrik Kittel ja ni vet, alla dom ;P Men jag skulle faktiskt hellre vilja byta li med nån av dessa två tjejer ;)

Viktoria och Brave Heart

Viktoria och Roxelina

Jessica och Jasmine Girl
Tänk om man endå var så duktig! ;O
Hoppas det var okej att jag lånade bilderna ;)


Grym lektion

Skulle ju rida PG idag. Eller jag red henne ett tag å så. Hoppade upp och red ett tag. Sen skulle vi ställa oss brevid någon annan. Alla trodde att vi skulle byta eller rida kadrilj. Vi skulle såklart byta. Alla red barbacka utom typ jag och Hanna. Vi ville inte bli så håriga så vi tog sadeln. Såkart skulle vi ju byta så det bara till o hoppa upp på Jane. Sen blev det Marre, sen Fanta, sen Moa. Ja jag tror det var alla. Vi gjorde en massa kul övningar två och två eller tre och tre. Andra gruppen hoppade så vi galopperade över på deras sida och hoppade deras hinder. Oftas blir det ju så att Sofia tar våran sida också, och såklart gjorde hon det. Så när vi skrittade av våra ponnys så galopperade Sofia runt på Zimba i full fart. Haha rätt grym lektion <3



Slände in en bild på Diesel för att det skulle bli lite snyggt <3
Fick reda på idag att jag skulle tävla PC Hoppning på söndag. Hästarna är inte klara men det är 17.00 hemma match. Kom o kolla på lilla mig ^^ Ska tävla dressyr efter nyår men jag får en hopp match i år :) Lite taggad faktiskt. Fick reda på att Colleen kankse inte skulle gå med ;O Min älskling. Har haft henne varje hemma match. Nej, vad sur jag är asså!!! Colleen!! <33333

VEDA CHEYER; VI SATSAR PÅ VINST VA? ;D


Stallet

Drar till stallet. Mer uppdatering later ;)

Biffen <3


8.Min största rädsla inom ridsporten

8. Att ramla av ordentligt. Att hästen går omkull och man hamnar under, eller nåt sånt illa. När jag ramlar av eller bara rider brukar jag aldrig tänka på mig själv lixom, åh nej jag kommer slå i knät i bommen. Utan jag tänker oftast alltid på hästen. Gillar inte att galoppera ute eftersom jag är rädd för att de ska halka lite eller trampa på en sten. Men min allra största rädsla är nog att ramla av ordentligt. Visst jag är dressyrryttare men det är såklart att jag hoppar ibland. Och Marabou kan ju få sina ryck ibland. Då kan man flyga av ordentligt om man inte håller i sig. Ja ni förstår...


@ Skolan

Är i skolan och jobbar på min powerpiont om torka. Grymt tråkigt men jag är snart klar :) Ska rida PG sen ;) Red ju henne förra veckan då vi hoppade lite. Grymt över taggad ponny! Men fin är hon. Hanna tävlade ju henne igår. Tror att det gick rätt bra. Aja nu måste jag gå, ni får ett tidinställt later ;)

Fina Cheyen <3


SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN!

Blev inte så många frågor denna gång, får ha en ny rätt snart igen ;)

Hur lång är du?
160 ;)
Hur mycket väger du? 45
Hur hög är Marabou? 170 tror jag..
Hur mycket väger Marabou? 600kg
Hur hög är Tucke? 143 cm
Hur mycket väger Tucke? 350 eller nåt sånt tror jag :)

1. Vem tycker du att du rider bäst på Veda? :) Vet faktiskt inte... Tyckte att det gick väldigt bra på Lilla Grå men jag vet faktiskt inte. Colleen kankse. Ja, det blir nog Lilla Grå och Colleen ;)
2. Vad tkr du om min blogg? xd Ja men du måste uppdatera mer!! Du uppdaterar för sällan. Många intressanta inlägg. Gör tidinställda ;)
3. Vad tkr du om min andra blogg(ponnyboken) ? xd xd Den har bättre uppdatering men den var bättre precis när ni skapade den än nu. Uppdatera mer där me ;)
4. Vem är din favorithäst på Veda? Typ Fanta, Yrsa och Lilla Grå typ <3
5. Vad är den bästa och sämsta procent du fått på dressyrtävling? 50,1 % Brownie...
6. Vad är den bästa och sämsta poäng du fått i hopptävling? Brukar inte kolla så mycket på de eftersom det alltid är olika många hinder. Men jag vet faktiskt inte. Brukar alltid gå så bra för mig i hoppning.

Hur gamla är dina hästar? Marabou är 11 och Tuckmill är 22 :)
Hur kommer du till stallet? Till Veda åker jag bil eller cyklar och till Thorsholma åker jag bil eller tar tåget :)
Vad heter dina bästa kompisar? Hanna, Lisa och Carro :) Har också några superfina kompisar i min klass men jag känner dessa cheyer bättre <3
Har du något mer djur än häst och kanin? Nepp, hade fiskar förut men de dog... På julafton dessutom...
Hur gammal är du? 12, fast ja blir 13 nästa vecka ;)
När fyller du år? Nästa vecka ;P haha 31 oktober ;)
Vart bor du? Vallentuna i Stockholm
Vilken skola går du på? Näsbydalskolan i Täby
Vem är din idol inom ridningen? Adelinde Cornelissen. Har sett henne flera gånger på küren i globen. Vi ska ju se den i år också och det kan ju inte bli någon kür utan Parzival så det blir väll säkert nån film då också ;)
Hur ofta rider du? 3-5 ggr i veckan ;)
Vad är det högsta program du ridit? LB:1
Vad är det högsta du hoppat? 90 tror jag ;)
Hoppning/Dressyr? Dressyr ;)
Vad är det högsta du hoppat med Marabou eller Tuckmill? Marabou-60 tror jag, Tucke-Han får ju inte hoppa efter han var halt i båda fram för några år sen. Så Tucke- 0cm xp

Högsta %? 63% Det har alltid gått sjukt dåligt för mig på dressyrtävlingar och det är bara under ett halv år jag börjat få över 60 så för mig är 63 rätt bra :)
Högsta poäng hoppning (Stil) Eftersom jag fokuserar mer på dressyren brukar jag inte tänka så mycket på poängen när jag tävlar hoppning. Men det är ju ofta olika många hinder så en gång kanske 80 poäng är jätte dåligt medans andra gången är 80 sjukt bra och man vinner på det. Ja ni fattar...
Snabbast tid hoppning? Samma sak här. Det är ju alltid olika många hinder men jag tror min bästa tid är 17 sek. (Omhoppningen)
Ska du gå på någon bloggträff i år? Jag kankse ska gå på ponilovers bloggträff i globen men vi får se ;)
Har du gått på någon bloggträtt i år? Nope, det är ju inte så många stora hästbloggare som bor i stockholm så det är ju lite svårt att ta sig till Göteborg får att gå på en bloggträff
Favorit affär (häst) ? My One, hööks, horse
Favorit affär (du) ? Hollister! Bästa ever!!!!! <3333
Hur länge har du haft egen häst? Sen våren 2008, började rida Tucke hösten 2009 (Tror jag...)

Hoppning/Dressyr? Dressyr!
Vilka bloggar läser du? Nellieberntsson, lizt, cagetown, ponnyboken, ponnysanning, dressyrfjollorna, ponilovers, vrkusek och onemoretiime. Hehe rätt många ;P Läser ibland också dressyrmupparna och teamsl men jag älskar att läsa bloggar, se alla andras problem med deras hästar o så :) Läser också de bloggar jag får kommentarer av. Vissa kikar jag in på igen och vissa så bara kollar jag just den gången och lämnar en kommentar om de trågat nåt ;)
Hur många rosetter har du? 20 eller nåt sånt...
Hur många gånger har du tävlat Tuckmill? 6-7 gånger tror jag, brukar inte räkna...
Vem är din idol inom ridsporten? Adelinde Cornelissen tror jag, sjukt duktig ryttare, annars har jag en annan riktig förebild också, Vallentuna Ridskolas egna Malin Hamilton xP Sjukt duktig ryttare som tävlar Grand Prix på fina Fleetwood. Håll utkik efter henne på stora tävlingar !!
Har du haft några bloggar innan denna? Ja ganska många....
Isåfall vad heter dem? heddaaspheim.blogg.se, heddisch.blogg.se, heddz.blogg.se, elefanttandborsten.blogg.se har haft några fler också fast jag kommer inte ihåg dem....

1. Vad har du för mobil? Xperia X10 mini pro
2. Är den bra? Nej, laggar hela tiden... -.-
3. Vad har du för dator? Emachines
4. Är den bra? Nej, laggar också hela tiden, dessutom har min fått ett virus så att den laggar 100x mer än när jag köpte den -.-
5. Har du ipad? Nej
6. Vill du vara med i Ponnyakuten? Varför skulle jag vilja det? Visst det skulle vara kul att få rida för bra tränare där och få göra allt de andra som varit med gjort. Men jag skulle aldrig söka om jag inte hade ett problem. Visst nu har min häst ett litet problem. Han vill inte hoppa. Men han är dressyrhäst så det spelar ingen roll. Så nej, jag vill inte vara med i Ponnyakuten.

Tävling @ Veda

Tävling på Plopp idag. Startnummer 3 i LB:1. När jag red fram så var han vissa stunder underbar och vissa stunder helt förj*vlig! Han drog iväg och blev jättestark. Och ibland jobbade han på bra och gick i fin och stadig form. Han vill ju gärna trycka sig ut mot väggen och där staketet var tryckte han extra mycket. En gång fick jag nog och slog honom med spöt för att han inte lyssnade på skänkeln när jag tryckte in honom på spåret igen. Den gången reste han sig och jag trodde han skulle landa på själva staketet men han landade istället inne på banan och hoppade då också över med bakbenen. Tappade stigbygeln och höll nästan på att trilla av. Han stack iväg i galopp men jag drog honom runt innenskänkeln och han bröt av till skritt. De öppnade staketet och jag travade ut. Som tur var förstörde jag inget för ryttaren :) Men när det var våran tur så var han rätt fin. När han gjorde halt så snurrade han runt och ställde sig jätte konstigt, nästan åt andra hållet. I serpentinen så bröt han av men det såg inte domaren.... :) I mellanskritten var han sjukt fin fram till X. I mellantraven så blev det en rätt öppen form. Där tog han ett par trav steg... "/ Sen så glömde jag bort att det var 15 meters volter eftersom jag ridit LC de senaste gångerna och trodde att det var 20 meters volter. Så nästan ute vid spåret så drog jag runt honom och gjorde typ en 17 meters fyrkant... ;P Men det såg inte domaren heller... I andra galoppen bröt han av en gång. Men annars var det bra :) Slutade på en andraplats med 63,1% Gissa vad jag fått om jag inte hade några missar? ;O

Kanske kommer fler bilder sen ;)


En sak som aldrig får hända

7. Att nån av hästarna skulle dö plötsligt. Tucke kommer ju säkert inte leva 10 år till men en sak som aldrig får hända är att han skulle gå omkull i hagen eller något och behövas ta bort direkt. Då skulle jag bokstavligen dö. En annan sak som inte får hända är om Marabou skulle behövas tas bort nu. Han är snart 12 år så just nu skulle det kännas förj*vligt om han dog nu. Älskar de verkligen sjukt mycket och man kan inte leva med sin häst hela livet så det måste man ju nån gång ta.

Älskar er <3


Shit, har alltid älskat dessa fina hästar <3


Dagens outfit!

Ursäkta ytterhanden...

Marabou:
Träns: Horze
Schabrak: Granngården
Lindor: Mamma köpte av en kompis
Pad: Andersson´s Häst & Hund

Jag:
Hjälm: Crw
Tröja: Stadium
Handskar: Jackson
Ridbyxor: Crw
Stövlar: Mountain Horse
Sporrar: Vann på tävling...


Fina hästen

Förlåt för dålig uppdatering men jag var i stallet sjukt länge men nu e jag hemma :D
Marabou var grym idag. Först red Therese i 20 minuter och då var han sjukt sur på henne. Asså han gick och sparkade och hans näsborrar var större en nånsin. Han var arg som f*n! Sen red mamma ett tag också. Sen red jag och Therese höll lektion. Han var ännu surare med mig och höll på att hoppa som en galning. Men han var jätte mjuk och gick jätte fint :) Han jobbade på bra med bak och blev inte lika hängig och lång som han brukar. Vi har ju provat några dagar på tredelat bett så det kanske är lite därför också, vem vet? :)

Förlåt för att det blev så konstig bild men jag sparade ner som en bild ifrån en film. Och nej, jag vill inte visa filmen eftersom han höll på att dampa typ hela filmen och då ser det inte bra ut... <3


Vem sa att min häst inte kunde vara sur?

Ja, han var lite sur idag. Som jag skrev i förra inlägget så tog jag bilderna från en film och jag kan vända på mobilen men då blir dom såhär;


Ja, man måste vrida huvudet... Lite jobbigt men om man ska ha dem rätt håll blir dem minde och svart runt men det får va så ;P



Jag vet att man kan redigera dem men när jag gör det i paint kan jag inte ladda upp dem här sen. Har inte photoshop.... <3

Ja, så vem sa att han inte kunde vara sur?


Godmorgon

Hahah sämst rubrik... Ska iväg till stallet sen vid 12. Therese ska ju rida Marabou :) Undra hur det går ;P Hennes egna häst gick bort i våras så hon har inte ridit så jätte mycket sen dess (Tror jag... xp) så då tänkte vi att hon kanske ville visa våran häst att han inte kan hålla på som han gör. Tar såklart med kameran ;) Bilderna kankse kommer tms med bilderna på hästarna på veda på söndag ;)
(Inte min bild)

Visst var dom fina tms? :) <3


Frågestunden!

Ni glömmer väll inte bort frågestunden. Fråga antingen i detta inlägg eller det första inlägget jag gjorde. ;) Svarar på söndag kväll ;) Så ända fram till söndag kväll får ni fråga allt mellan himmel och jord!


Lilla Grå

Red Lilla Grå idag. Asså shit vilken häst! Så jäkla synd att hon inte är våran. typ. Vi köpte två hästar men bara en var rätt. Den andra, alltså Lilla Grå blev fel häst. Så jäkla synd. Hon är ju så fin!! Undrar när hon får åka hem... Vill verkligen rida henne igen. Asså hon är lätt nya favoriten. Bildbomb på den sötnosen kommer på söndag eller måndag. Fotar på söndag ;)
Iaf. När jag började rida så sa hon bara åt mig, hallå du gör fel! Ibland gjorde jag fel och ibland gjorde jag rätt. Som i skänkelvikningen. Hon kunde verkligen inte. Hon gick bra med fram men bak skiftade mellan på spåret, utanför spåret och innanför spåret. Allt blev bara fel. Så jag skippade det. Men i slutet blev det lite skänkelvikning. Hon var väldigt långsam så efter en halvtimme fick jag ett spö. Jag visste inte riktigt hur hon skulle reagera när hon fick spöt. Visste inte om nån hade ridit henne med spö förut, visste inte om hon skulle bli för het och racea när hon fick spöt, visste ingenting. När jag fick spöt så hoppade hon lite i början men det var bara att lätta i handen så gick det. I galoppen var hon grym. Speciellt höger <3 Ville inte fatta i vänster så då blev det lita spring ;P Hon blev jätte svettig och jag hatar verkligen att hon ska tillbaka igen. De borde bygga en till utebox och ha kvar henne. Stallet är ju fullt just nu... <3
Foto: Nicole Auld
Hoppas det var okej att jag lånade bilden ;)


Inte igen....

Tucke är halt igen... <3 Han som nyss var igång :( Bli alltså ingen TH cup för oss i November :( Skulle ju tränat för Therese på lördag. Han är ju alltid som finast då. Åh vad sur jag är nu! Aja han är nog bara glad att få vila ett tag :) Vetrinären kommer på måndag o ser hur det är. Hoppas det är okej iaf så att han kommer igång fort igen, men man vet ju aldrig. Är inte direkt så jätte taggad på att gå ut och gå när det är 30- ute ;O Men man gör ju allt för hästen <3
Istället för träningen på lördag ska Therese rida Marabou och sen ska hon ha lektion för mig. Så träningen skippar vi inte.

Krya på dig finaste <3


Favoritbilder jag har tagit

5. Har tagit en massa bilder och ni som har följt bloggen ett tag vet att min egna dator inte kan ladda upp bilder -.- Så de jag har på denna dator eller på fb eller så kan jag ladda upp. Men några av de finaste finns här ;) Har ju dock en väldigt dålig kamera så bilderna är inte så bra kvalité






Ja det är väll några av mina favoriter ;) Hoppas ni blev glada!


FRÅGESTUND!

Drar igång ännu en frågestund. Var ju ett tag sen ;P Fråga massor nu! Jag svarar på allt ;)

Gjorde en liten slarvig bild men den får duga ;) <3
Svarar på söndag så fråga på nu bara!! ;)


Mina vänner <3

Jag har haft en och samma bästis sen långt tillbaka. Men det höll inte. Vi är fortfarande bra vänner en inte som förut <3

Sen så lärde jag känna de underbaraste människorna i världen

Dessa cheyer kan jag vara ärlig mot. Jag kan berätta allt. Vi gör allt tillsammans.
Det finns flera grymma tjejer i min klass som jag inte skulle lite en sekund på.



Detta cheyer är mer än bara vänner för mig. De är mitt allt och jag älskar dem i alla tillfällen.
Ett problem bara. Det är lätt att hamna utanför när man är 4. Om man bestämmer att göra något är det ofta så att det inte alltid går att vara alla tillsammans. Har hänt mig ett par gånger men det händer alla 4. Jag skulle aldrig dissa någon för att den är mindre rolig att vara med eller att den var med nån annan av oss veckan innan. Jag älskar dem alla lika mycket. De är verkligen vänner man alltid kan lita 100% på!

Hanna Jansson <3

Lisa Burestad <3

Caroline Davidsson <3

Missa inte att de också bloggar ;)
Hanna Jansson: onemoretiime.blogg.se
Lisa Burestad: cagetown.blogg.se
Caroline Davidsson: lizt.blogg.se
Carros och Lisas tms: ponnyboken.blogg.se


Skolan

Är i skolan och chillar galet! Fick en jätte mysig kommentar nyss:
FANNY (: om Alla hästar i stallet:

Så mysig blogg du har sötis:)

Kram på dig<3

Älskar verkligen när man får sånna kommentarer av folk man inte känner. Så kommentera på bara ;D

 


Det här är jag bra på

4. Jadu, ännu svårare! Svårt att säga vad man är bra på. Jag tycker själv att jag är bra på vissa hästar, som tex Colleen, både jag själv och många andra tycker jag är bra på henne. Men när jag rider henne så håller jag stilla händerna men när jag rider tex PG åker händerna från höger till vänster och upp och ner och gud vet vad. Men att säga vad jag är bra på går nog inte. Enligt domaren jag red för förra veckan är jag inte bra på nåt -.- Ska seriöst aldrig mer rida för henne! ;O
Svar på frågan: Jag är olika bra på olika hästar ;)

Det är nåt med denna bild som gör den så häftig! <3
Foto: Hanna Jansson


Alla hästar i stallet

6. Ja, som ni flesta vet har vi Marabou på ett rätt stort ställe. Thorsholma Gård. Det finns 30 boxar och jag har inte ens bilder på hälften av dem. Men de jag har nån fin bild på kan jag kanske lägga upp. Gör istället så att jag bara skriver namnen :)
Paw
Bon Oliver
Aramis
Zetor
Valentino
Dutchess (Stavning)
Quite Nice
Lotus
image description
Lilleman
Chessman
Dando
Sutte
Lufsen
Bel Ray (Gul)
Adstratos (Stavning?)
Marabou

Rendes
Ritzy
Fresia

Mandy
Shani
Minigårdens O'Malley

Michelangelo
Tornado
image description
Tuckmill Silver

Charlestone
( Den längst bak )

Gallina
Chanell

Pan

Aa det var alla. Men det kommer och går hästar hela tiden så om jag skulle rabbla upp alla som stått där under den tiden jag stått är skulle det nog blitt dubbelt så mycket XP


Dagen

Kom hem vid 4 och drog sen vid halv 6 tillbaka till täby. Vi skulle bowla. Körde med Fanny, Henning och Sebbe. Jag kan ju direkt erkänna att jag var sämst. Sen åt vi och allt var typ kaos. Axel gjorde sönder en stol och alla typ gjorde sönder en massa och aa ni fattar resten.... Aja imorgon ska jag plugga. Blir en riktig pluggdag för min del... På fredag äre ridning. Fick reda på att jag skulle få rida den Lilla gråa. Den har inte fått något namn än så vi kallar henne Lilla Grå. Kanske inte är en tjej... o.O Hoppas det e det nu... <3 Söt är hon iaf. Om jag ska ha henne så blir det nog rätt kul. Man vet ju aldrig, det kan ju alltid ändras.
Har dock ingen bild på henne eftersom hon inte vart hos oss så länge, istället får ni en bild på finaste <3

Och just det! Vill ni ha en ny frågestund eller?


Det här behöver jag träna mer på

3. Jadu. Den var lite svårare. Jag behöver träna på mycket. Att hålla handen stadigt och inte försöka får mycket. Blir oftast så att när jag rider en häst jag inte ridit på väldigt länge att jag försöker för mycket och kan inte sitta still med handen. Sen måste jag också öva på att inte titta ner till vänster. Fattar inte avd jag fått det ifrån! Malin skrek hur mycket som helst på mig om det förut! Sen är det lite mer små grejer som jag glömmer bort på vissa hästar men detta var det allra viktigste ;)


Ännu en lång dag i stallet

Först var det Lena träning med Marabou. När jag red fram så spöregnade det ute så han var lite spänd. Han var helt okej ändå. Han hängde lite i bettet men jobbade på bra. När jag började träna så var han väll inte mycket bättre. Vi gjorde halva framdelsvändningar i varje hörn som gick riktigt dåligt, han inte riktigt fattade hur han skulle göra. Vi fick istället göra så att överställa honom lite i skritt och trav för att mjuka upp honom. Han är ju snart helt igång efter hältan så han är ju rätt stel. Men det funkade faktiskt rätt bra. Gjorde det i både skritt och trav. Fångade upp honom sen och då var han fin :) Efter det så jobbade han på fint i alla gångarter och gjorde ett par fina slutor i slutet :)
Sen var det bara en häst kvar. Tucke. Man sparar ju den bästa till sist ;)
Han var i början som vanligt och stretade emot rätt mkt men sen lossnade han. Då var han fin och jobbade på med bak och kämpade verkligen allt <3 Han var fin men det har gått bättre :)


När och varför jag började rida

När jag var typ 5-6 år började jag rida på ridskola. Jag gick innan på 4H dagiset då vi fick åka till 4H gården varje vecka. De hade även hästar där och ibland fick man rida. Jag älskade ju såklart redan då att rida. En gång så när vi skulle rida så hade jag redan ridit. Sen efter gick jag runt och kollade på hästarna. Då frågade en tjej om jag hade ridit redan och jag svarade ju såklart nej och fick rida igen. Jag började rida på Vallentuna Ridskola när jag var 5-6 år. Den första jag red var Wärnanäs Paloma. Gud vad jag älskade den ponnyn!

Jag började rida för att jag älskade hästar och vi bodde nära en ridskola. Mamma red när hon var liten och tog sedan upp ridningen igen under ungefär samma tid som jag började rida.
Sen 2008 skaffade vi våran egna häst. Marabou. Första gången jag satt på hans rygg höll jag på att flyga av... ;P Mer om det kommer ;) Sen för snart 3 år sen började jag rida Tucke. Och jag är fortfarande kvar på både Marabou, Tucke och Veda <3



Bild på favorithästen

1. Denna var lätt <3

Tuckmill Silver <3

Kul grej

Tänkte ta o göra den här som jag hittade på en blogg. Gör en sak varje dag. Börjar redan idag ;)
1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


Pretty Girl

Red PG idag. Hoppning var det också.Och alla vet att PG+Hoppning=Springa så fort man kan. När jag red fram var hon väll helt okej. Slog lite med huvet men jobbade på bra ändå. Bra bakbensaktivitet och fin form. När vi började hoppa gick det inte lika bra. Hon drog iväg så snabbt hon bara kunde i korsgalopp o allt. Andra gången jag hoppade banan gick det lite bättre och hon hoppade lugnt förutom i kombinationen där det nästan blev studs... Men fin var hon.
Sorry för att det inte blev nån bild på henne men datorn dampade så jag kunde bara välja av bilerna på första sidan :( Ni får nöja er med min feta kanin <3


Två år sen...

Det var två år sen jag började tävla. Har tävlar RSC i två år. Har tävlat PC i 1 år. Har tävlat Tuckmill i 2 år. När jag tävlade RSC första gången var jag 10 år. Tävlade Chicco i en LC:1 och fick 52%

När jag tävlade PC första gången var det borta match. Red en ponny som hette Portello. Han var alldedes för stor för mig. Men han hoppade ändå underbart. Jag var felfri tills femman. Han sparkade bakut och han hamnade framför fel hinder. Han hoppade istället en oxer bakifrån istället för ett vanligt rättuppstående. Han rev och jag jag höll på att flyga av. Blev då utesluten.

För två år sen kunde jag nästan igenting. Jag tyckte jag var jätte duktig men sanningen var att jag knappt kunde något alls. Jag hade dålig sits och hade ingen stadig hand alls. Jag satt och drömde istället för att rida och kämpa på som alla andra. Jag kunde sitta och tänka på nåt annat när ridläraren pratade.




Nu två år senare, rider jag mycket bättre. Det var vintern 2010 jag faktiskt lärde mig hur man red på riktigt! På hoppspecialen då jag hade Marre. Jag ville så gärna få hästen på tygeln och försökte med att prova mig fram. Tillslut gick det. Jag var inte stadig alls men hon gick helt okej iaf! Sen veckan efter provade jag samma sak på Tucke. Han reagerade på samma sätt som Marre och började sänka sig ner. Sen har jag bara utvecklats och blivit bättre och bättre.

Ursäkta schabraket!




(Att rida mer shorts är inte skönt alls! Speciellt med sadel, barbacka är ok ;P <3 )

Förlåt för att jag sitter lite konstigt men jag klappar honom på halsen ;P <3

image description

image descriptionimage description
Vet att hästen inte alltid är i sån fin form på alla bilder men det är stor skillnad på två år ;)

Ge aldrig upp hoppet om att bli bäst!


Skolan

Är i skolan nu... sjukt tråk. Kommer hem vid 3. Då blire bara att plugga "/ Inte kul :( Aja men det är ju ridninge sen :D <33 Imorgon kanske det blev Lena träning på Marabou. Rider verkligen sjukt bra när jag rider för henne. Verkliegn min favorit tränare! :D <3 Aja måste gå nu :( Bloggar mer när jag kommer hem :))


Ridning idag ;D


Fina Fanta <3


Ännu en lång dag...

...fast inte i stallet denna gång. Började dagen med att vara funktionär på hundutställningen. Helt sjukt! Hundar överallt och sjukt bitchiga människor! Stod på parkeringen en timme innan jag behövde åka. Åkte till stan med pappa och Adam. Gick på aquaria (stavning?) Såg en sjukt söt piraya (stavning?) Sen så gick vi och shoppade lite (Hedda likes!) Köpte en helsvart och en helvit tröja från stadium, hårspännen och en virkad tröja från Bik Bok. Sen åkte vi hem och chillade. Påvägen hem såg vi Magnus Uggla. Haha snacka om att jag höll på att dö! xD Hahaha!!
Här kommer veckans planer ;)
Måndag: Ridning Veda
Tisdag: Tuckmill, kanske Lena träning på Marabou ;D
Onsdag: Klassträff ( Vet att den kanske är lite onödigt att ha en klassträff mitt i veckan när man både träffas dagen innan och efter. Fattar inte riktigt varför de har lagt den då ;P )
Torsdag: Inget ;D Kankse ska rida Marabou ;)
Fredag: Dressyrspecial
Lördag: Inget ;)
Söndag: Rsc Dressyr LB

Men nu; PONNYAKUTEN ;D <33 Jacob Ling Vannerus <3

^
Äkta kärlek! Käck <3 Fanta


Låång dag i stallet

Tävlade ju Tucke idag... Verkliegn inte vår dag. Allt gick bara fel, både innan och efter start.

  • Slog bakhuvet i skåptaket när jag skulle ta ner ett shabrak som var på högsta hyllan
  • Fick världens lerfläck på mina vita ridbyxor när jag tog av Tucke täcket
  • Knopparna blev helt misslyckade
  • Mamma spillde kaffe på shabraket precis innan jag skulle starta
  • Programet blev helt sjukt dåligt...
  • Marabou klev på min fot, jag hade uggsen på mig... -.-
Ja inte våran dag idag.... Framridningen gick sjukt dåligt. Han var inte koncentrerad alls. Men typ 15 minuter innan jag skulle in på banan så blev han sjukt fin. Tänkte verkligen, nu f*n kommer det gå bra!! Allt vara bara perfect!! Men! Samtidigt som jag fick startignal så drog han upp huvudet och vägrade komma ner igen -.- Så var han resten av programet. Slutade på en delad sjätteplats på 57,41 % Inte våran dag, idag :(
Sen så red vi Marabou. Han var jätte fin! Han hängde inte alls i bettet och jobbade på i bak. I öppnorna var han mer sammarbetsvillig än igår. Rätt nöjd. Mamma filmade vill ni se? ;)
Imorgon ska ja va funktionär på hundutställningen på veda. Vi ska stå på parkeringen.... -.- Parkeringen e inte direkt min stora kärlek :3

Bild från när vi tävlade på Veda sist <33
Foto: Carro

Hästarna

Red både Marabou och Tucke idag. Red först Tucke. Han var väll helt okej. Lite springig men ändå helt okej. Inte lika bra som i tisdags. Han tog bra stöd på bettet men blev lite för mycket framåt. Gjorde nästan samma sak som i tisdags. Skänkelvikning, öppnor, slutur, framdelsvändningar m.m. Red bara 40 minuter så jag hann inte jobba på lika mycket. Han kanske hade blivit bättre om jag fortsatt en stund till ;)
Mamma tog ner Marabou till ridhuset medans jag travade ner Tucke. När jag var klar tog hon upp Tucke och jag satt upp på nästa häst. Lyxigt eller? ;D <3 Han blev rätt nervös när Tucke gick och han blev ensam i ridhuset så efter typ 5 minuter kastade han sig och stack till andra sidan ridhuset. Men jag satt kvar ;p Nära på att flyga av när han kastade sig faktiskt! Han hängde lite i bettet men då gick jag direkt in i öppna så blev det lite bättre. I galoppen blir han ju alltid lite hängig på bettet och såklart blev han det idag också. Fast han blir det för typ alla så jag kan ju inte göra speciellt mycket då "/ När jag travade ner honom blev han liite lång men han tog stöd och hängde INTE i bettet ;D <333 Brukar han alltid göra annars ;p <3
Tagga tävling imrogon ;P


Love you like a love song

I februari 2009 så föddes denna pärla <3

Just då var allt jag ville ha en kanin. Jag tjatade och tjatade och fick en tillslut. Vi kollade runt efter en massa kaniner. I maj så hittade vi honom. Vi åkte till Rimbo och hämtade den lilla kaninen. I annonsen så fanns han, hans bror och hans syster. Vi var mest intresserade av hans syster men hon var inte kvar när vi kom dit. Hans bror var fram och hälsade dirket medans han satt i ett hörn och var rädd. Uppfödaren berättade att hans föräldrar hade varit några av de gosigaste kaninerna han haft. ( Hans syskon var inte hel syskon. De hade bara samma pappa ) Så vi bestämde oss för den lilla svarta. Hela vägen hem kämpade vi på ett namn. Nästan hemma kom vi fram till Diesel.

Från vänster: Honan, hanen, Disel <3
Sommaren 2010 så köpte vi en till kanin. Vi kollade lite på internet och hittade en ursöt hona. Vi åkte inte lika långt denna gång. Denna gång blev det bara till Täby. Det fanns en hona och en hane. Vi skulle bestämt ha en hona eftersom att om man har två hanar börjar de bara bråka. Den gången åkte vi hem för att vänta lite tills Diesel var kastrerad. Efter en vecka så åkte vi och hemtade den lilla honan som nu fått namnet Peanut. Där i köpte Pippi var ingen riktig uppfödning. Utan det var en familj som från början hade haft två kaniner som sedan fått ungar några gånger. Första gången blev det 7 andra gången blev det ändast 2.

(Förlåt för dålig bild)
Vi tog hem Pippi och lät henne bo i en trekantsbur på dagarna och i en annan liten bur på nätterna. Eftersom Diesel var nykastrerad och för att de inte kände varandra än. Efter en vecka så flyttade de tms <3 Såhär hittade jag dem första morgonen:

Kärleken är obeskrivlig! <3

När man aldrig sett snö förut blir man automatiskt extra söt!



Diesel
21/2 2009

Peanut
Juli 2010

Älskar er sjukt mkt! <33 Ni vet det!! <33


Fade into darkness

Kom nyss hem från skolan. Precis utanför vårt hus så flög det fram världens fetaste och största katt! Den kunde knappt springa för att den var så fet ;P haha! Om ett tag så åker vi till stallet och rider. Eller mamma lämnar mig där och åker till veda. Hur jag ska komma hem vet ingen ;P <33 Vet inte riktigt vad jag ska skriva ;P Så jag skriver inge mer nu ;P
Ett tidinställt väntar så håll utkik!! ;D
image description


Hemma

Kom nyss hem från Fanny. Drog dit direkt efter skolan. Fick skjuts till stationen och tog sen tåget hem. Har inga läxor tills imorn så ikväll blir det bara att chilla bäver <3 Hahah förutom att jag måste upp vid 6 och måste gå o lägga sig tiditgt -.- Aja slutar 12.20 så det e rätt chill <3 Ska direkt hem och rida älsklingen. Hårdträning inför lördag. Eller jag ska ju inte köra för hårt men ingen vila här inte! Kanske åker upp direkt efter skolan. Vet inte riktigt. Aja nu mot soffan och kolla på film <33
image description


Skolan

 Är i skolan nu. Igår blev det inte så mkt uppdatering… Var  iaf i Täby med Jojjo innan jag kom hem. Sen så chillade jag framför teven resten av kvällen! <33 Idag så ska jag mocka åt Tucke men inte rida tror jag :( Aja ska rida imorgon :) På lördag är det tävling. Peppar peppar! Haha! Han var ju superfin i tisdags så hoppas det håller tills lördag :) Skulle därför vara väldigt kul att rida honom idag också ;) Aja nu måste jag gå innan läraren kommer ;O


Tuckmill Silver

Har ridit denna underbara ponnyn i snart två år <3



När vi flyttade till Thorsholma med Marabou så var det första jag gjorde att kolla runt på alla hästar i stallet. Jag blev kär! I en liten ponny som hette Tuckmill Silver. Hade aldrig sett någon finare ponny än honom. Samma vecka som vi flyttat dit fick jag frågan om att rida honom. Svaret blev direkt
JA!
Precis innan Susann frågade så tog jag denna bild. Jag tyckte han var så söt att jag bara var tvungen att ta en bild på honom. Ca 15 minuter senare satt jag på hans rygg. Långt över mina förväntningar <3

Gud vad jag kommer ihåg denna dag <3
Efter jag ridit bestämde vi att jag skule bli medryttare på honom. Varje fredag. Varje fredagar skulle bli underbara. Under de första veckorna så pratade jag bara om Tucke. Allt som kom ut ur min mun antingen började eller slutade med Tucke. Han var mitt allt.

Shit, att jag haft sån tur <3


Älskar dig knasboll <3

Min kärlek till denna ponny är obeskrivlig !


Nu, två år senare tävlar vi och har utvecklats hur mycket som helst. Han har lärt mig rida. Han är mitt allt <3 När jag började rida honom skrittade jag mest runt och klagade på att jag frös. Nu har vi kommit mycket längre och han är svettig efter varje ridpass <3 Älskar dig gubben <33333



Tuckmill Silver
1989
Imp Irland

Bilder av: Therese Rindhagen
Caroline Davidsson
Jag, mamma och pappa XP <3
Collaget är av; Sofia Thurén


Tuckmill

Asså åå sämst uppdatering!! Kom hem vid 5 och drog direkt till stallet kom hem vid 9 -.- Aja dagen började sämst! Vi stog och väntade på tåget en timme, sen kom Saras mamma och hämtade oss. Kom en halv timme sent till biologiprovet -.- Skills man har eller?!!


Aja, kanske ska skriva om ridningen istället? Jag började med att trava fram på halvlånga tyglar. Sen började jag plocka upp honom i skritt och gjorde skänkelvikning och försökte göra lite öppnor som han inte tyckte var kul alls, som vanligt alltså! <3 Sen gjorde jag samma sak i trav och från att jag flyttade undan fattade jag galopp och han var hur mjuk som helst. Så jag körde på med lite travarbete och galopparbete. Försökte göra några enkla byten men det blev bara korsgalopp så jag struntade i det och red förvänd galopp bara.( Eller rätt galopp också men inga byten ;P ) Han var iaf sjukt mjuk och väldigt framåt. Han blev super svettig och när jag kom upp till stallet så höll han på att bråka i boxen. Han bråkade redan nere i ridhuset men inte lika mkt. Jag tog av tränset och sen sadeln. När jag precis fått av sadeln och täcket så lägger han sig ner och rullar -.- Flera gånger också. Då kändes det lite fel att han rullade sig många gånger. Men det var ingen fara. Vi trodde det var lindorna som han ville få av lite när han rullade sig eftersom han slutade när jag tog av dem. Men man vat ju aldrig ;P <3 Han var iaf superfin när jag red.
Allt gick fel på marken men på hästryggen blev allt bra igen <3
Haha <33 Imorgon har jag inget planerat så lite mer uppdatering blir det nog då!


Eftersom jag bloggar från min dator nu kan jag inte lägga upp några bilder så ni får vänta tills imorgon "/


Måndag

Sorry att det har vart en sjukt dålig uppdatering idag! Kom hem och börja plugga direkt, sen stallet, sen plugga igen! -.- Nu ska jag iaf sova <3 Sitter i sängen och bara behövde blogga. Hade skrivit värsta långa inlägget från blogg.se appen men nej! Då vill den inte ladda upp -.- Gissa om jag fick damp! Aja men nu skriver jag här istället ;)


Idag så red jag Trocadero. Han var först väääldigt seg så jag tog ett spö och då fick han lite ryck så jag la bort det ;P Gjorde lite som förra veckan på Brownie att göra en halv framdelsvändning i hörnen. Han jobbade på bra, fast han tryckte ut bakdelen lite mkt. Blev lite svårt att "hålla kvar" bakdelen på spåret så det inte blev så att den hamnade utanför. Ja, ni fattar. Han hade vääldigt mkt problem i vänster. Han måste ställas igenom och i galoppen går det absolut inte. Han blir så j*vla stark! Usch! Vi satte på en snodd i galoppen då han bara drog upp huvudet och stack. Men jag behövde aldrig gå in på små volter för att få ner honom till trav. Nu var det bara att flytta undan så bröt han av. Har inte lyckats med det förut. Men jag är väll helt okej nöjd ;P <33

Eftersom jag är inne från min dator (sämsta daorn i världen, köp inte! ) så kan jag inte ladda upp några bilder på honom :( Har annars VÄRLDENS finaste bild på Trocis från i somras <3 Saknar <3

Skolan igen ;P

Är i skolan nu me.... Har lunch nu och datasalen var öppen så då bloggar man ju ;D <333 Här kommer min vecka ;)

Måndag: Ridning
Tisdag: Dressyr Tuckmill
Onsdag: Plugga -.-
Torsdag: Plugga -.-
Fredag: Tuckmill Dressyr
Lördag: Tävling Tuckmill. LC:1
Söndag: Funktionär hundutställning på veda ;)

Vi hade terränglöpning förut idag. Man behövde ha 20 minuter för E. Gissa vad!! Jag fick 20.25 !!! Asså damp. 25 sekunder från ett E :(((( Åh vad jobbigt. Men jag var faktiskt sjuk och jag hade ont i halsen och huvudet så lite okej kanske det var... Eller inte.... ;P Satsar på ridningen istället. Man behöver väll inte vara godkänd i idrott för att kunna rida?? Eller? ;P

Bara för att jag såg Fanta på bilden blev jag super taggad på henne! Åh min lilla mysiga älskling <333



Skolan

Är i skolan nu. Har SO, okej nödvändig fakta! Eller inte. Igår var en jobbig dag… Kom hem vid 9 -.- Då vare bara å plugga så jag hann inte blogga. Missade ponnyakuten också :( Får kolla på play sen ;) Idag är det ridning ;D <3333 Hoppas vi byter! Inte taggad på Brownie igen asså. Hahaha!!! Aja nu måste jag gå innan läraren ser mig ;O
image description


Dagen ;)

Carro kom vid 12. Då åkte vi till veda och kollade lite. Sen drog vi till Thorsholma. Vi började med att mocka. Gick rätt fort, sen packade vi Tuckes hö. När vi hämtade bebisen hade han inte hunnit rulla sig ;) Snäll ponny <333 Vi fixa klart honom rätt fort. När jag började rida var han väll som vanligt. Han hängde lite i bettet och då sparkade jag på och då gick det dåligt igen. Så höll vi på typ hela tiden. När jag ridit i typ 30 minuter så red Carro ett tag. Sen fick han gå hem <33 Det första han gjorde när vi släppte ut honom var att rulla sig -.- Tur att jag tog på täcket!! Han hade inte det innan så jag var lite osäker på om jag skulle göra det eller inte. Men jag bestämde mig för att göra det och det var rätt tur ;P <3 Sen åkte vi till veda och byggde fram lite grejer inför imorgon ;P Synd att det bara är för stora hästar. Annars hade vi vart med! Jag och min Teddybjörn <3

Älskar dig! <3


Dressyr

Red Marre idag. Var inte taggad alls när jag gjorde klart henne. När jag kom ner och började rida hade jag ett jättedåligtt spö men fick ett längre sen. Magnus hjälpte mig lite i början men det höll inte så länge -.- Hahah. Sen skulle vi gå in på små volter i skritt och sen ut igen. När vi flyttade in och ut skulle det var skänkelvikning. Sen i galoppen blev det inte direkt mjukt. Hon studsasde sjukt mkt!! I traven också. Har säkert sjukt mycket träningsvärk imorgon!! Usch! Aja får göra bättre ifrån mig nästa vecka istället ;)

Lånar Carros bild igen ;P


Ridit Marabou <3

Har nyss varit och ridit Marabou. vi åkte upp direkt efter jag kommit hem. Vi skyndade oss massor eftersom vi trodde det skulle vara markarbete. Men nej det var inställt :D så vi behövde inte stressa. När jag red var han väldigt hård i munnen och hängig. Men han lossnade lite sen. Han var super fin i galoppen :) imorgon blir det dressyrspecial ;D


Dagens outfit!

Drar snart till skolan. Här är dagens outfit!! ;)
Halsduk: H&M
Tröja: Hollister
Jeans: Bik Bok


Jobbat!!

Har nyss jobbat. Allt gick super och vi blev klara sjukt fort!! ;O <3 Inte så mycket att skriva om ;P Imorgon ska jag rida Marabou. Åker upp efter skolan och rider. Blir nog ridhuset ;P <3 Måste plugga nu, kankse slänger in ett inlägg sen ;)

Gammal bild på finaste <3


Jobba snart!!

Oj! Vart är alla?? Statisktiken är bara ett rakt streck ner! ;O <33

Drar snart till stallet. Ska jobba.... Kanske bloggar lite påväg dit också ;)) annars blir det ingen update förrän jag kommer hem ;))

Kanelbullensdag <33


Tuckmill

Red bebisen idag <3 Han var helt okej. Han Var lite stel i början men lossnade sen. Han var helt perfekt i galoppen. Vi var typ 5 st i ridhuset så det blev lite jobbigt och vi båda blev väldigt stessade och då blev allt bara skit ;P aja för öva mer nästa vecka <33
Här är en video från när Lilleman och Jonas bockade lite i hagen <3


Mössa inne!!

Är ju fortfarande sjuk och jag fryser som om jag vore ute i -30 ;O så jag har en jätte tjock varm kofta, mjukisbyxor, raggsockor, halsduk och mössa <3 ja vad tycks om min lilla mysiga outfit?


Brownie

Red Brownie idag. Inte taggad alls först men sen när jag hoppat upp var jag riktigt taggad. Han var superfin i skritten då jag bara flyttade undan. Sen när vi började trava så blev han jätte spänd och sprang iväg i hög form. Men jag lyckades plocka ner honom när jag flyttade undan och när vi gick på böjt spår. I gloppen var han som vanligt väldigt lätt. Han bockade lite i fattningarna och i byterna. Men han fick som vanligt inte av mig (y) <3 När jag la ner honom var han underbar!!! Han gick superfint!! ;D Nu är ag super taggad på at rida Tucke imorgon. Marabou får antagligen vila eftersom jag är hemma vid 5 och har två hästar att ta hand om. Det vara bara o välja en ;( Men jag kanske får rida honom på torsdag istället ;D <3


Sjuk...

Är sjuk idag så alla som kikar in, kommentera så kollar jag och kommenterar din blogg ;D



Okej, har typ inget att skriva om. Igår så gjorde jag inget speciellt. Här kommer iaf min vecka;

Måndag:
Ridning. Tror att jag går ;) Känner mig lite bättre nu. Ska ha Brownie eller Jane ;)
Tisdag:
Både mamma och pappa är bortresta så mormor är hos oss. Eftersom mamma är borta så måste jag ta Marabou. Vi slutar vid 4 sen ska jag till stallet och rida två hästar :D eller inte så kul... -.- har prov dagen efter också! Åh hur ska jag hinna allt?? Får börja plugga en massa idag.
Onsdag:
Jobba. Inte så jobbig dag ;)
Torsdag:
Som vanligt min ända lediga dag. Kanske kan fråga om jag får rida Marabou. Han är ju så underbar just nu <3333 Mamma sa att han hade vart helt underbar i söndags och att det var en av de bästa gången hon ridit honom. Jag hade ridit honom på torsdagen och lördagen och så hade han vilat på fredagen så det var bara att tacka mig! ;D haha ;P
Fredag:
Dressyrspecial. Har väll säkert Marre igen -.- Vill ha Colleen eller Jane ;D
Lördag:
Inget tror jag :) Kankse kan rida Marabou? ;P <3
Söndag:
Funktionär till den lokala dressyren på veda.
Kom å kolla!! ;D


Every rose has its thorn


Godmorgon!

Vaknade nyss. Kanske ska med mamma till stallet men det är inte säkert än.


Trött!

Super trött just nu! Har tjockat en massa chips och godis... Så fort alla åkt så går jag och lägger mig! Imorgon ska jag inte göra nåt speciellt men det blir väll antagligen stallet... Men det är ju där jag hör hemma!
Fina hästen <3


Chillar med Anna!!


Sorry!

Asså förlåt att vissa bilder kommer två st! Jag bloggar ju via mobilen och då dampar den lite ibland! -.- men om det händer är det inte meningen utan mobilen gör det själv -.-


Snart...

...kommer gästerna!


Wreta gård!

Nu har jag och mamma nyss vart och hämtat hennes kompisar på Wreta gård! Superfin anläggning. Det är ett rätt nytt stall. Det är en ridskola med lektioner några dagar i veckan och 3-4 stycken i varje grupp. Tror inte det är några ponnys. Men fint var det!


Marabou

Jag och mamma tänkte ju dela upp ridpaset men så blev det inte. Jag fick istället rida ut med Carro och Stratos. Vi red upp till ladan. super mysigt! Marabou var jättefin och jobbade mer med bakbenen än vad han gjorde förut. Han var inte lika hård i munnen heller! :) super nöjd!! Vill börja rida honom mycket oftare. Har ju vart lite negativ om honom eftersom han har vart väldigt jobbig och man får hela hästen i handen men det börjar släppa nu! ;D


På väg till stallet!

Är på väg till stallet nu igen! Jag ska rida Marabou på stubbåkern. Har ridit där tre dagar i rad då.... Men det är ju så mysigt <33 speciellt de sista dagarna med sol detta år.
Vi får gäster vid 6 idag så efter det blir det säkert inte så mycket uppdatering "/ men efter jag ridit på väg hem så bloggar jag nog ;D <33


RSS 2.0