Tuckmill

Var hos den lilla isbjörnen idag <3 idag skulle han bara gå i 20-30 minuter. Så vi gick en stund i ridhuset. Vill verkligen att han ska bli bra snart! Vill riidaaa!!!!!!


Brownie

Red Brownie igår. Jag tänkte att han skulle vara jätte galen eftersom det se extra kallt. Men det var han inte. Han var nästan lat. Gick på rätt mycket med spöt och ändå lyfte han bara på bakbenen. Vi jobbade med öppnor och galoppfattningar. Brownie var super duktig! Sen ville han bara springa där vi skulle galoppera. Så därför fattade jag inte galopp. Men han bara sprang ändå. Tillslut fattade jag galopp och då började han bocka som bara den! Hamnade på halsen och jag satt nästan vid öronen. Försökte få i fötterna i stigbyglarna och lyckades. Kom upp igen och red vidare.


Ponnycupen

Fick nyss mail av Sofia. Några ponnycups matcher har flyttats nu.
Här är de matcher som är kvar.

12 februari hoppning bortamatch mot Skånsta kl. 15.00 lag 2. (Jag rider)

18 februari hoppning bortamatch mot Roo Gård kl.15.00 lag 2.

19 februari dressyr hemmamatch mot Tungelsta kl.10.00 lag 1.

19 februari dressyr bortamatch mot Lidingö kl. 15.00 lag 2.

27 februari dressyr bortamatch mot Siggesta kl.12.00 lag 2. (Jag rider)

28 februari dressyr hemmamatch mot Siggesta kl.12.00 lag 1.

4 mars hoppning bortamatch mot Enskede lag 2.

11 mars hoppning hemmamatch mot Enskede lag 1. (Jag rider)


Sjuk

Sjuk idag... Så jag var hemma från skolan. Men jag mår bättre nu så jag kan nog rida ändå :)
Här är min vecka.
Måndag: Ridning
Tisdag: Tuckmill
Onsdag: -
Torsdag: Markarbete med Bonzai
Fredag: Tuckmill
Lördag: -
Söndag: ponnycup dressyr 2 hemma (tror de ska flyttas)


Bonzai

Idag har vi haft Bonzie i exakt en månad!! ;D
image descriptionimage descriptionimage description


Skötarkurs

Idag var det ju skötarkurs. Jag hade silverskötarkursen. Hade bara två barn i min grupp men det gick bra ändå :) Imorgon är det ridning igen. Hoppas nog på Plopp eller Colleen :)


Bad update

Igår gjorde jag ingenting så därför blev det sjukt dålig uppdatering ! Det blir det säkert idag också men bättre än igår iaf. Idag ska jag ha skötarkurs med Carro och Sofia. Jag har silver Carro har brons och Sofia har guld. Hade silver förra gången så då behöver kg inte lära mig något nytt iaf! :)


Brownie

Red Brownie idag. Var inte så jättetaggad eftersom det gick skit förra gången. Men så fort jag tog tyglarna gick det rätt bra. Tappade honom ibland men annars var han super idag! Han bockade rätt mycket. Han bockade inte framåt utan stod på samma ställe och hoppade. Hamnade på halsen rätt ofta men höll mig kvar. Sen en gång så bockade han igen. Magnus skrek upp med huvet upp med huvet hela tiden. Jag fick upp huvudet men han bockade en gång till och då hamnade jag på halsen och gled fram. Visste att jag inte kunde hålla mig kvar så jag gav upp. Var redan bara några dm från marken så det var bara att hoppa upp igen och rida vidare. Men jag är ändå rätt nöjd :)


Bonzai


Här är en bild från första gången jag red Bonzie <3 Älskar dig gubben <3


Colleen

Här är en bild på mig och Colleen i ponnycupen som nån från det andra laget har tagit. Carro hittade bilden på deras hemsida men jag vet inte vilka det var. Bilden var iaf super fin på min lilla älskling <3


Fina Kreta minnen <3


Bilder från ponnycupen!

Här är lite bilder på mig och Piazza från ponnycupen i söndags.
Foton: Michelle Auld


Tuckmill

Tucke är ju ombehandlad så vi har börjat om med att sätta igång honom. Idag skulle han bara skrittas för hand i 20 minuter. Vi gick i ridhuset. Inte så mycket mer att skriva om det.


Finaste vännerna <3


image description


Trocadero

Glömde skriva om ridningen igår så jag gör det nu istället.
Trocadero var jätte spänd i början men han lugnade ner sig sen. I början gick han med huvudet rätt upp men när vi flyttat undan ett tag så lossnade han. Men han slog ofta ifrån sig. Sen bytte vi varv till höger och då lossnade han. Och där red vi rätt länge och det gick rätt bra i traven. Galoppen blev lite springig men det blev bättre i slutet. När vi sen skulle byta tillbaka till vänster trodde jag att jag behövde börja om från början men han var super i vänster! Galoppen var bättre i vänster varv också.
När jag la ner honom var han super och jag kunde jag länga massa på tyglarna utan att han gick upp. Både nöjd och missnöjd.


Resultat

Jag fick ett litet russ som hette Piezza. Vi såg redan innan att det knappt skulle gå att få henne på tygeln, eftersom hemmalaget inte fick till henne. Sen hoppade jag upp och det gick inte så bra. Hon var väldigt stark och ville gärna springa iväg. Det blev ju inte direkt bättre av att mina händer var helt stelfrusna! Men jag bestämde mig för att skita i formen och satsa på vägarna istället.
Väl inne på banan var hon jätte taggad! Så det gick lite för fort! Travökningen var super fin!!! Men hon råkade fatta galopp i slutet så då fick jag massa avdrag. Slutade på 56,8% både nöjd och missnöjd, kan inte bestämma mig....


Mot tungelsta!!

Nu är vi i bilen mot tungelsta! Jag Hanna och Carro sitter här i baksätet och dör! As varmt! Kommer döö!! Hahah men vi pluggar programet och leker lite med våra iphones <3
NU VINNER VI TJEJER!!


Hoppresultat!

Hoppningen blev lika igen. Chicco rev i vårat lag och Moa stannade med Täby. Men annars var alla super duktiga!!! ;D Carro tog hem silvret med Moa! Sen så gick jag och Michelle ut i hagen och gosade med hästarna <3 nu sitter vi i sofforna och väntar tills vi ska åka till tungelsta! Taggad!!


Trrööööött!!!

Har vart på Veda sen halv 10 till halv 6. Är bara lite trött. Vi klippte ut 600 små papperslappar med alla medlemmar i VRK. Sen så sorterade vi dem, privatryttare och ridskoleryttare. Sen så fixade vi med inbjudningarna till varje ryttare, men vissa hade fler i sin familj och då skulle de ha samma inbjudning o så. Tog hur lång tid som helst, vi var ju vara 3 st. Sen så hjälpte jag till att bygga pc bana, och sen krattade jag Jojjo och Jennie hela banan. Vi är sååå trötta nu!


Skansens Yrsa

Visste ni att min älskling Skansens Yrsa på Veda har varit galopphäst?

Hittade även hennes stamtavla men den vill inte komma upp här :( Hittade en bild på hennes pappa när han hoppar.

Hittade en massa andra bilder också, tex på hennes gammelmorfar men de vill såklart inte laddas upp här. Men hennes gammelmorfar var riktigt gullig ^^

Ändringar

På söndag skulle jag ha tävlat pc hoppning hemma, men i borta matchen på tungelsta har de med en B-ponny och alla är för gamla så jag fick hoppa in istället för Jennie. Så jag ska rida en liten b ponny istället <3 sjukt länge sen jag red b-ponny asså!!! Men det kommer bli askul!
Tror det är den här ;) eftersom den hade Hanna förra året. Asgullig ju!!


Vad ska jag skriva??

Vet verkligen inte vad jag ska skriva om! Mamma och pappa tog Tucke idag medans de ändå var hos Bonzie, inte så mycket att säga om det. Har inget annat att skriva om, ska jag göra en frågastund? This or that? Hissa och dissa? Skriva nåt långt inlägg om något? Vad ska jag göra?! Behöver hjälp nuuuuuuuu !!!!!


Gamla designen!

Vilken är snyggast? Den gamla eller den nya? älskar båda så sjukt mycket! vill ha båda men vill ända ha en helt ny. Vilken är snyggast?


En månad utan dig idag <3

Idag är det en månad sen Marabou fick galoppera vidare <3
Vi saknar dig älskling <3


Bonzai

Blev inga bommar med Bonzai idag. Utan bara vanlig dressyr. red på vanligt tränsbett istället för stången. Mamma värmde upp sen red jag ett tag. Gick skitdåligt i början och han lyssnade inte alls! Men sen så lossnade han och blev asfin!! Eller det var inte så länge han var så eftersom det var precis i slutet och han var rätt trött. Men det går framåt med den "lillen" iaf!! :D


@ tåget

Är på tåget nu. Ska hem och äta lite sen åka upp till Bonzie. Mamma ska rida lite sen ska jag springa över lite bommar med honom. Har missat varje gång på markarbetet sen vi fick honom. Men jag skulle vart med idag men nu var "tränaren" bortrest så det får bli nästa vecka istället :) men idag så skulle nån bara lägga fram lite bommar istället. Känns bättre att bara gå över några bommar första gången än att hoppa en massa också.


Shopping

Nästa vecka ska vi bada med klassen, super kul! NOT! Min bikini är trasig så idag gick jag till Täby centrum med mamma och lät henne köpa en. Fick även med mig en eye liner och en kofta från Hollister.
Imorgon blir det att springa över lite bommar med Bonzai :D


Våra tävlingar

Här är en del tävlingar jag och Tucke ställt upp i under 2011

Sunby i Maj
image description
Hagbylund i Juni (?)

Framridning Hagbylund

Framridning VRK (veda) i september (?)

Prisutdelning VRK

Har ju även tävlat en massa på Thorsholma men där ifrån har jag inga bilder.

Tuckmill

Red bebisen idag. Mamma skulle ha tränat på Bonzai men han hade tappat en sko så han fick vila idag. Alltså var mamma klar med Bonzie långt innan mig. Alltså kunde jag inte rida så länge. Vi red ut en sväng. Super mysigt <3
Imorgon blir det pluggdag.... Men på torsdag så ska jag och Bonzie prova gå över lite bommar ;)


Sommarminnen <3




'





Hahah nästan bara bilder på Tucke, men han är ju bäst så det blir ju så <3


Trocadero

Idag var det hoppning med Trocisen. Han var väldigt pigg och ville bara springa. Vi hade 4 hinder på en volt och där så tryckte han bara ut bogen och sprang. När vi hoppade banan så behövde jag hoppa den i trav eftersom han bara drog. När jag ville trava ville han galoppera och allt gick bara väldigt fort.


Mina kaniner

Mina kaniner är nog de knastigaste som finns. Först hade vi bara en. Den svarta. Han grävde inte, han åt inte gräset eller löven i hans ute i hans utebur, han åt inte hö, han drack inte ur vattenflaskan, och han satt helt still hela dagarna. Sen skaffade vi en till. Nu så hoppar dom över staketet ( som är 1.30 m på ett ställe) dom äter hur mkt hö som helst! Dom gräver jätte mycket, dom har grävt sig in i växthuset typ 3 gånger, dom kan dricka ut vattenflaskan och hoppar runt hela dagarna. Det är verkligen dom knasigaste som finns <3


Ser ni?

Hahah kolla vad jag hittade på Facebook! Min första placering i dressyr, trea med 59% på Yrsa. Carro kom tvåa på Anastasia. Det är nästan 2 år sen men jag trodde verkligen inte att jag såg ut så! Om jag inte hade vetat när det var så hade jag gissat på 3-4 år sen! vi är ju pyttesmå! Ser ni vart vi är?


Ponnycup

Idag så var det ponnycup dressyr på bogesund. Samma ställe som jag var på FULK. Hanna, Emil, Sofia och Michelle red. Jag hann inte se våra ryttare eftersom jag och Helena passade Ella ett tag eftersom Malin var nere i ridhuset och hade lektion.
Veda vann iaf med 5 poäng över bogesund. Sofia fick guldet igen :)
Imorgon är det ridning igen!! ;D


Idag

Idag ska jag plugga fysik nästan hela dagen. Har en uppsats på 1500 ord jag knappt börjat på som ska vara klar om en vecka. Och hela nästa vecka är Jay i stallet som vanligt. Här det jag gör hela veckan.
Söndag: följer med dressyrlaget i ponnycupen och hejar!
Måndag: Ridning Veda
Tisdag: Tuckmill
Onsdag: Bonzai
Torsdag: Bonzai, kanske ska hoppa?
Fredag: Tuckmill
Lördag: -
Söndag: ponnycup hoppning hemma mot Täby. Jag rider.

Ni får en bild på Twist och Toy som busade i hagen förra vintern.


Brownie

Red Brownie idag. Han har ju varit halt rätt länge nu så han har bara gått en gång innan med Sofia. Så han var väldigt pigg och bockade hela tiden. Han gick med huvet upp halva tiden och var bara jättedryg idag... Aja det går väll bättre nästa gång ;)


Veda

Jobbade idag med Carro. Inte så mycket att skriva om det utav ville bara ha lite uppdatering. Imorgon skulle jag ha ridit Bonzai men han får vila eftersom han hade gått omkull idag med mamma och inte velat resa sig, men sen var allt normalt. så vi vet inte vad som var fel men han får nog vila. Men på fredag är det dressyrspecial !!


Tuckmill

Red Tuckmill igår. Jag red i ridhuset barbacka i 35 minuter medans mamma red Bonzai. Inte så mycket att säga eftersom vi fortfarande bara skrittar på rakt spår. Men snart kommer vetrinären och kollar hur han mår. Tror det var idag eller nästa onsdag. Hoppas han kommer igång snart.


Colleen

Colleen var jätte jobbig idag. Det gick bra men hon var superlat och lyssnade inte allt på spöt, men det var bättre än förra gången. Vi jobbade serpentiner, i varje båge låg det bommar att gå över. Colleen var duktig men ville inte riktigt flytta undan bak.
Efter vi ridit var hon super svettig och trött, så hon fick sova med ett supergulligt fleecetäcke som jag tror är Baileys gamla. Hanna sa det förut iaf xp men det passade rätt bra :)


Ponnycupen!

Idag var det ponnycup. Jag red inte men jag var där och hejade! Först var det hoppning mot Lidingö. Det blev oavgjort. Båda lagen var helt felfria. Efter matchen så gick jag, Michelle, Hanna, Lisa, Carro och Sofia ut i hagen och fotade hästarna. Sen var det dressyr mot Sundby. Alla red jättebra men tyvärr förlorade vid med bara 7 poäng. Sen plockade vi undan allt och åkte hem.
Jättetrött nu. Men imorgon kan jag sova.
Det är ju sista dagen på lovet...

Ni får en bild på ponnycups laget i hoppning och en bild på finaste Colleen.


Tuckmill

Tucke fick ridas ut idag. Inte så mycket att säga om det. Det var väldigt hårt och isigt så vi red inte så länge. När vi kom tillbaka höll jag på att frysa ihjäl. Sen när jag skulle stänga mina ridstövlar efter jag ridit så gick dragkedjan sönder!! Har alltså inget att rida med på måndag ;o kanske kan låna av nån...


Colleen


Tävlade Colleen i ponnycupen hur mycket som helst förut. Varje hemma match hade jag henne. Vårat hopplag var super då! Carro och Chicco, Jag och Colleen, Johanna och Moa, Lisa och Jane, Jennie och Pandora och alla andra. Alla red sina hästar asbra! Nu får alla olika hästar. Jag har haft Marre och Jane det här året. Saknar verkligen Colleen. Min första hopptävling på henne, i RSC så vile hon inte hoppa ett ändå hinder men på PC hoppar hon allt. Vi får försöka lite i dressyren i RSC isället <3
Men Jane går också bra att hoppa <3


Fina sommarminnen <3


SAKNAR SOMMAR!!!! VILL HA SOMMAR NUUUUU <3

Tuckmill


Det här var den första bilden jag nånsin tog av Tucke. Jag tyckte han var det finaste jag hade sett! Den gången fick jag även rida honom första gången. Hade fått frågan en gång innan om jag ville prova rida honom. Den här gången skulle jag få rida Marabou lite men istället blev det finaste Tuckmill Sílver <33 Kommer ihåg exakt varje minut av den ritten. '
Älskar dig ponnybus <3
image descriptionimage descriptionimage description


Tuckmill och Bonzai

Jag och mamma red Tucke och Bonzie i ridhuset idag. Tucke var asfin och super stolt efter. Eftersom han är halt och bara får skrittas så är det lätt att man fryser, så efter 25 min så höll jag på att frysa ihjäl. Fick då hoppa upp på Bonzai medans mamma ledde runt Tucke. Bonzai var även han asfin!! Jag skulle bara rida mig varm och sen rida vidare på Tucke men det slutade med att jag red i ca 15 minuter och sen gick vi upp med hästarna till stallet. Super nöjd med båda.
På söndag är det ponnycup. Både hoppning och dressyr hemma. Jag är inte med och tävlar utan bara hejar. Vet inte vilka hoppningen möter, kanske lidingö? Dressyren möter iaf Sundby. KOM IGEN NU TJEJER!!! <33
Ni får en liten bild på mig och Jane från pc igår <3
Foto: Michelle Auld


Colleen

Red Colleen idag. I början gick det jätte dåligt och hon reagerade varken på skänkeln eller spöt. Sen hoppade Malin upp ett tag och red igenom henne. Då blev det mycket bättre men inte helt bra. Fast jag är nöjd ändå! :)


Resultat

Ponnycupen idag gick fort! Hoppade alla hinder super fint!!! Gick väldigt fort iaf! Hade snabbaste tiden... Hahah men jag är nöjd ändå!
Sen så är det ju vanlig ridlektion. Kommer sova gott inatt iaf!
Ni får en söt bild på Curry


Ponnycupen!

Imorgon är det pc med Jane!! Sofia frågade mig för nån timme sen och frågade om jag ville vara med. Så det blir upp till stallet vid 8 och bygga bana och knoppa ponny bus!!


Bonzai

Red Bonzie idag. Det gick väll okej. Efter ett tag blev han sur och började kicka men annars gick det väll bra. Vi gjorde ingen speciell övning utan red runt lite bara. Lite serpentiner och skänkelvikning.


Första dagen på 2012

Nu är det 2012!!! Idag ska jag rida Bonzie lite. Känner för att rida ut en sväng men det är nog lite för kallt. Får se hur det blir. Ni får ett lite gulligt collage på honom


RSS 2.0